AKP'nin Hakkari'de kalekol ısrarı

M.D adlı köylüden alınan bilgilere Otluca köyü yakınlarında bulunan Kırmızı Tepe mevkiinde kontrol noktası olarak kullanılan küçük bir askeri merkezin büyük bir karakola dönüştürülmesi için çalışmalar başlatıldı.

AKP'nin Hakkari'de kalekol ısrarı
AKP hükümeti çözüm sürecine rağmen Kürdistan'ın bir çok bölgesinde karakol yapımına devam ediyor. Hakkari merkeze bağlı Otluca köyü yakınlarındaki Kırmızı Tepe mevkiinde bulunan küçük bir askeri kontrol noktasının karakola dönüştürülmesi için çalışmalara başlandığı bildirildi.


M.D adlı köylüden alınan bilgilere Otluca köyü yakınlarında bulunan Kırmızı Tepe mevkiinde kontrol noktası olarak kullanılan küçük bir askeri merkezin büyük bir karakola dönüştürülmesi için çalışmalar başlatıldı. M.D yöreye hakim bir tepede bulunan askeri merkezin karakola dönüştürülmesi için tepeye çok sayıda iş makinası çıkarıldığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. M.D tarafından çalışma bölgesinde çekilen fotoğraflarda çok sayıda iş makinası görülüyor.

YOL ADI ALTINDA KARAKOL ÇALIŞMASI

Karakol çalışmalarının son günlerde yoğunlaştırıldığını belirten M.D. Otluca köylülerinin çalışmayla ilgili sorularına ise askerlerin, orada halihazırda bir yol bulunmasına rağmen ''yol yapıyoruz'' cevabını verdiklerini ifade etti. Yol ile ilgili tek çalışmanın karakola ağır silahlar taşımak ve helikopterlerin iniş yapabilecekleri şekilde yolun genişletilmesi olduğunu kaydeden M.D. asıl çalışmanın karakol inşaatı çalışması olduğunu kaydetti.

''ÇALIŞMA SIRASINDA KÖYLÜLERİN HAYATI TEHLİKEYE ATILIYOR''

Çalışma sırasında tepeden aşağıya doğru yuvarlanan kaya parçalarının köylülerin can güvenliğini tehdit ettiğini söyleyen M.D. ''Taşların yuvarlanmasına karşı herhangi bir önlem alınmıyor. Taşlar köylülerin ve özellikle kadınların süt sağmak için geçtikleri patikaya yuvarlanıyor. Köylülerin can güvenliği hiçe sayılıyor.'' dedi.

M.D karakol inşaatında kullanılan iş makinalarının çalışma bölgesinde tutulduğunu ve inşaatta çalışan işçilerin farklı bir araçla bölgeye taşındığını da sözlerine ekledi. / anf

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER