Akşener'in A Takımı belli oldu

İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu. 13 kişilik Divan’ın 8 üyesi eski MHP’li siyasetçiler oldu.

Akşener'in A Takımı belli oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in A Takımı belli oldu. 13 kişiden oluşan Başkanlık Divanı’nda eski MHP’li siyasetçi ağırlığı dikkat çekti.


Genel İdare Kurulu içinden seçilen Başkanlık Divanı’nda Akşener’le birlikte 4 kadın yer aldı. İktisatçı olan Ayfer Yılmaz 53 ve 54. hükümette Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Eski MHP Milletvekili Şenol Bal ve avukat Şule Ünlü Doğan da Akşener’in en yakınındaki diğer kadın siyasetçiler oldu.

ÖZDAĞ VE AYDIN A TAKIMINDA

MHP’de değişim için olağanüstü kongre çağrısının yapıldığı 2015 Kasım ayından yeni parti kuruluş sürecine kadar yan yana duran Koray Aydın ve Ümit Özdağ da Akşener’in kurmayları olarak İYİ Parti’de etkin görev üstlenecek. Başkanlık Divanı’nın kilit isimleri olması beklenen Aydın’ın teşkilatlardan, Özdağ’ın ise siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

8 ESKİ MHP’Lİ

MHP’deki kongre sürecinde etkin isimlerden biri olan Ülkü Ocakları eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Başkanlık Divanı’nda yer aldı. Eski MHP MYK üyesi Hayrettin Nuhoğlu, eski MHP milletvekili Mustafa Erdem de eklenince Başkanlık Divanı’nın yarısından fazlasını MHP’de aktif siyaset yapmış isimler oluşturdu.

CHP’DEN İYİ PARTİ DİVANI’NA

İYİ Parti’nin kuurluşundan 2 gün önce CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partinin kurucuları arasında yer almanın yanı sıra Akşener’in de en yakın çalışma arkadaşları arasına girdi.

GOOGLE’DAKİ İŞİNİ BIRAKTI

İYİ Parti için Google’daki işini bırakarak Türkiye’ye dönen Vedat Taylan Yıldız Başkanlık Divanı’na girdi. Başkanlık Divanı’nda işadamı Ahmet Ersagun Yücel eski MHP MYK üyesi Hayrettin Nuhoğlu, eski MHP milletvekili Mustafa Erdem de yer aldı.

Başkanlık Divanı üyelerinin görev dağılımı 27 Ekim’de yapılacak toplantıda belli olacak.

İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyeleri
Meral Akşener,
Ahmet Ersagun Yücel,
Ayfer Yılmaz,
Aytun Çıray,
Müsavat Dervişoğlu,
Durmuş Yılmaz,
Hayrettin Nuhoğlu
Koray Aydın
Mustafa Erdem
Şenol Bal
Şule Ünlü Doğan,
Ümit Özdağ
Vedat Taylan Yıldız

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER