Albayrak'ın istifasını Bahçeli istedi iddiası

MHP'nin kısa süreli 'askıda ekmek' kampanyasıyla Berat Albayrak'ın hedef alındığını söyleyen gazeteci Levent Gültekin, istifayı da, Devlet Bahçeli'nin istediğini öne sürdü. Gültekin ayrıca bir kaç kaynaktan doğrulattığını belirterek, "Cumhur İttifakı’nda kavga büyük ve kavganın ayrıntıları birkaç gün içinde ortaya çıkacak" dedi.

Albayrak'ın istifasını Bahçeli istedi iddiası

Gazeteci Levent Gültekin, Halk TV’de yayınlanan İki Yorum programında siyaset kulislerine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Cumhur İttifakı’nda ciddi bir çatışma olduğunu öne süren Gültekin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  Berat Albayrak’ın istifasında etkili olduğunu söyledi. Örnek olarak MHP’nin kamuoyunda tartışmalara neden olan 'askıda ekmek' kampanyasını veren Gültekin "Muhtemelen bir Berat Albayrak yıpratma operasyonu, yani ekonomideki yıkıma dikkat çekmek içindi” dedi.

'ERDOĞAN, İSTİFA TALEBİNİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI'

MHP’nin talebi sonucu Berat Albayrak'ın görevden alındığını anlatan Gültekin, tek rahatsızlığın ekonomi olmadığını belirterek, "İktidarını sürdürmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'den gelen Albayrak talebini kabul etmek zorunda kaldı. Bir kaç kaynaktan doğrulattı, Cumhur İttifakı’nda kavga büyük ve kavganın ayrıntıları birkaç gün içinde ortaya çıkacak" dedi.

'MARAŞ ZİYARETİ FOTOĞRAFLARINDA BAHÇELİ YOK'

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ittifak vurgusu yapmadığını dile getiren Gültekin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan son bir hafta boyunca yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı vurgusu yapmıyor, hatta cumhur ittifakını ağzına bile almıyor. Bunun yanın Devlet Bahçeli ile birlikte Kapalı Maraş’taki piknik programına ait fotoğraflarda Devlet Bahçeli’nin olmaması ve Anadolu Ajansı’nın da kapalı Maraş haberlerinde MHP liderini anmaması  dikkat çekiyor. Öte yandan iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli Maraş’a ayrı uçaklarda gitti" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER