Ali İsmail Korkmaz davasında karar günü

Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının karar duruşması bugün görülecek.

Ali İsmail Korkmaz davasında karar günü

Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının karar duruşması bugün Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Korkmaz’ın öldürülme olayı ile ilgili açılan davada 26 Aralık 2014’te kararın verilmesi bekleniyordu; ancak müebbet hapis cezayla yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan mahkemeye gelmemesi nedeniyle mahkeme başkanı, karar veremeyeceklerini, bunun mümkün olmadığını söylemişti.

Saldoğan’ın bugün görülecek 7. duruşmaya katılmaması halinde telekonferans yöntemiyle son sözünün alınması için gerekli sistemin hazır olduğu ve kendisine bildirildiği bildirildi.

Taksim Dayanışması, Kayseri’ de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davasına katılmak için bu gece yola çıktı.

Taksim Dayanışması yola çıktı

Dayanışma Kayseri’ye yola çıkmadan önce Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Taksim Dayanışması adına Mücella Yapıcı okudu.

Yapıcı Taksim’ den Antakya’ ya, Eskişehir’ den Ankara’ ya, Lice’ den Cizre’ye yitirilen tüm canların takipçisi olacaklarını belirtti.

“Bu çocuklar bizim, bu ülke bizim diye haykırmak , gençleri öldüren anlayışa ve cinayetleri artıracak ‘İç Güvenlik Reformu’ denen yargısız infaz yasasına geçit vermemek için, kararlı ve barışçıl tutumumuzla buradayız demek için yarın Kayseri’ de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davasına katılmak üzere bu gece yola çıkacağız.”

Ne olmuştu?

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisiydi.

3 Haziran günü Gezi Parkı’na destek için Eskişehir’de yapılan yürüyüşe katıldı. Polisin gaz bombaları ile saldırması üzerine kaçtığında ise sivil giyimli eli sopalı kişilerin saldırısına uğradı.

Saldırı sonrası gittiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde “ifadeni ver öyle gel” yanıtını aldı. Ertesi sabah yinelenen cevap üzerine karakol karakol dolaşarak ifade veren Korkmaz, ifade sonrası gittiği Eskişehir Devlet Hastanesi’nden “beyin kanaması” teşhisiyle Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada ameliyata alınan Korkmaz’ın 4 Haziran’dan itibaren bilinci kapalıydı, 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybetti.

1’i polis 5’i tutuklu 8 kişi hakkında kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10-15 yıl hapis ve ömür boyu hapis istemiyle Eskişehir’de açılan dava güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilmişti. İlk duruşma 3 Şubat’ta gerçekleşti.

Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin davada biri polis beş tutuklu sanık ile üç tutuksuz polisin yargılanıyor.

Sanıklardan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan”suç kastıyla kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Diğer tutuklular İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu,Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile tutuksuz polisler Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut hakkında da “öldürmeye iştirak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER