Amed Barosu : ‘Seçimde tüm süreçler şeffaf olmalı’

Amed Baro Başkanı Tahir Elçi, seçim günü oy kullanımından tutanakların birleştirilmesine kadar tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Elçi, seçim boyunca 150 avukatın görev yapacağını söyledi.

Amed Barosu : ‘Seçimde tüm süreçler şeffaf olmalı’
Amed Baro Başkanı Tahir Elçi, seçim günü oy kullanımından tutanakların birleştirilmesine kadar tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Elçi, seçim boyunca 150 avukatın görev yapacağını söyledi.


Amed Barosu, 7 Haziran seçimlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Baro Adli Yardım binasında düzenlenen basın açıklamasında seçim güvenliği ve seçim sürecinde partilere yapılan saldırılara değinen Baro Başkanı Tahir Elçi, seçim günü oy kullanımından tutanakların birleştirilmesine kadar tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. 

‘PARTİLERE SALDIRILAR SEÇİM GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR’

7 Haziran günü herkesin sandık başına gidip oy kullanması ve vatandaşlık görevini yerine getirmesi çağrısı yapan Elçi, seçimlerin adil dürüstçe ve güvenli bir ortamda yapılması gerektiğini vurguladı. Elçi, özellikle batı illerinde başta HDP olmak üzere partilere dönük saldırıların gerçekleştiğini, bunun seçim güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Amed ve bölge illerinde seçim güvenliğini tehlikeye koyacak kayda değer saldırıların olmamasının memnuniyet verici olduğunu belirten Elçi, “Doğu illerinde daha seçim güvenliğini tehlikeye koyacak bir saldırı, eylem gerçekleşmemiştir. Bu sevindiricidir. Seçimlere kadar kalan sürede bunun devam edeceğini umuyoruz” dedi.

‘150’YE YAKIN AVUKAT GÖREV YAPACAK’

Konuşmasının devamında oy sayım işlemleri, tutanak tutma ve tutanak birleştirme süreçlerine değinen Elçi, Baro yönetimi olarak İl Yüksek Seçim Kurulu ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve bunu dile getirdiklerini söyledi. Seçim günü yaklaşık 150 baro üyesi avukatla görev alacakları belirten Elçi, “Seçim günü mevzuata ve seçim hukukuna uygun oy verme ve oy sayma işleminin yapılması, tüm seçim sürecinin şeffaf bir biçimde cereyan etmesi son derece önemlidir. Biz de Diyarbakır Barosu olarak 150’ye yakın avukatla görev alacak ve yaşanabilecek tüm hukuksuzluklar için gerekli başvuruları yapacağız” dedi.

‘OY BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİNE HASSASİYET GÖSTERİLMELİ’

Elçi, gerektiğinde çevre illere de avukat gönderebileceklerini ve seçim günü sandıkları yakından takip edeceklerini ve kaygı duydukları bir başka noktanın ise adliyelerde ve seçim kurullarında oy birleştirme işlemi olduğunu belirterek  “Oy birleştirme işleminde büyük bir hassasiyet gösterilmeli. İşlem, sandık başkanları ya da hakimlerin göz mesafesinde gerekirse tek bilgisayarda yapılmalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER