Amed Barosu'ndan 'Halepçe Şehitleri Anıtı'na ziyaret

Bir haftadır Güney Kürdistan ziyaretlerini sürdüren Amed Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri "Halepçe şehitleri" adına yapılan anıtı ziyaret etti.

Amed Barosu'ndan 'Halepçe Şehitleri Anıtı'na ziyaret
Amed Barosu heyetini Halepçe Şehitleri Anıtı önünde Halepçe Belediye Başkanı Kwestan Arkam Faraj karşıladı.

Güney Kürdistan'da bir dizi temaslarda bulunmak için bir haftadır bulunan Amed Barosu heyeti, Halepçe katliamında yaşamını yitirenler için yapılan anıtı ziyaret etti. Burada Halepçe Belediye Başkanı ile birlikte bir açıklama yapan Amed Baro Başkanı Tahir Elçi, Halepçe'de Baas rejimi tarafından Kürtlere uygulanan soykırım suçunun en büyük eylemlerinden birinin 16 Mart 1988 tarihinde yapıldığını söyledi. 

Halepçe’de kimyasal silahlarla bir vahşet gerçekleştirildiğini ifade eden Baro Başkanı Avukat Elçi, "Müzede gördüklerimiz ve Halepçe halkının yaşadıklarını kelimelerle ifade etmek oldukça güçtür. Halepçe şehitlerini saygıyla anarken, şehitleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bir daha insanlığın böyle utanç verici bir suçla karşılaşmaması için tüm dünya hükümet ve parlamentolarının Halepçe katliamını bir soy kırım olarak tanımaya davet ediyoruz. Bütün Kürtlerin bu vahşeti dünyaya anlatmak  gibi bir sorumluluğu bulunuyor" şeklinde konuştu. 

Daha sonra Halepçe Belediye Başkanıyla birlikte Halepçe şehitleri mezarlığına gidilerek, katliamda yaşamını yitirenler için Fatiha okundu. / anf

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER