Amedsporlu Deniz Naki hakkında 5 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Amedspor’un oyuncusu Deniz Naki sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar nedeniyle “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı.

Amedsporlu Deniz Naki hakkında 5 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye 2. Futbol Ligi takımlarından Amedspor’un oyuncusu Deniz Naki hakkında, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla başlattığı soruşturma tamamlandı.

İddianamede, Naki’nin Facebook ve Twitter hesaplarından yaptığı 7 ayrı paylaşımda “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, polis tarafından düzenlenen tespit tutanağında Naki’nin Facebook hesabından 4 Ocak 2016 günü, “Bir baba düşünün iki evladı da vurulmuş ve yanlarında öylece çaresizce cansız bedenlerine bakıp duruyor, Cizre’de yasak var diye onları gömemiyor” diyerek bir paylaşım yapıldığını kaydetti.

Paylaşımın altında yaşamını yitiren iki çocuk fotoğrafının bulunduğunu belirten savcı, fotoğrafın 8 Ocak 2009 tarihinde İsrail ve Filistin arasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren çocuklara ait olduğunu belirtti.

Deniz Naki’nin, 16 Aralık 2015 günkü paylaşımında, “Bir taraftan galibiyetimizin sevinci diğer yandan halkımıza karşı yürütülen kirli savaşın getirdiği acıyla yanıyoruz. Faşizme mezar olacak bu topraklar. Burası Delila’nın. Egid’in. Mazlum Doğan’ların memleketi” ifadelerini kullandığını belirten savcı, paylaşımın altında futbolcu Deniz Naki’nin fotoğrafının olduğunu kaydetti.

Amedspor oyuncusu Deniz Naki’nin yaptığı paylaşımlar ile bölge halkının devlete olan güveninin sarsılmasının amaçladığını kaydeden savcı, Naki’nin Delile, Eğid ve Mazlum Doğan’ın isimlerini paylaşarak, bu kişilerin kahramanlaştırılmasını amaçladığını vurguladı.

Naki’nin Cizre’ye gittiğini gösteren bir fotoğrafının bulunduğunu belirten savcı, bu paylaşım ile Cizre operasyonunun bölge halkına karşı yapılıyormuş gibi gösterildiğini kaydetti.

04 Eylül 2015 tarihinde Deniz Naki Offıcal kullanıcı adı ile yapılan paylaşımda ‘Dersimin yiğitlerine bin selam olsun’ sözlerinin bulunduğu belirtilen iddianamede, “Amedspor’un, 31 Ocak 2015 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Bursaspor’u kendi sahasında 2-1 yenerek yarı finale yükseldiği maçtan sonra Deniz Naki’nin sosyal medya hesabından paylaştığı ‘Bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kayıp eden ve yaralılarımıza adıyoruz armağan ediyoruz. Her Biji Azadi” ifadelerine de yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER