Figen Yüksekdağ hakkında 'zorla getirilme' kararı

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın “zorla getirilmesine ve SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınmasına” karar verdi.

Figen Yüksekdağ hakkında 'zorla getirilme' kararı

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesince, “Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın mahkemeye zorla getirilmesi, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınması kararlaştırıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Yüksekdağ hakkında, “Sırtımızı YPG’ye, YPJ’ye ve PYD’ye yaslıyoruz.” açıklamaları nedeniyle 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebiyle iddianame hazırlanmıştı.

Hazırlanan iddianamenin kabulünün ardından ilk duruşma Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ katılmazken, avukatları Sevda Çelik Özbingöl ile Bekir Benek duruşmada hazır bulundu.

Avukat Özbingöl, milletvekili Yüksekdağ’ın mahkemeye zorla getirilemeyeceğini belirterek, ayrıntılı beyanda bulunacaklarını belirtti.

Mahkeme zorla getirilme kararı verdi

Yüksekdağ’ın “zorla getirilmesine ve SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınmasına” karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER