Ankara Cebeci'de Kürt öğrencilere satırlı saldırı!

Ankara Üniversitesi'nde okuyan iki Kürt öğrenci dün gece kimliği belirsiz bir grup saldırgan tarafından satırlı saldırıya uğradı. Aldıkları satır darbeleriyle bilinci kapanan gençler, hastaneye erken kaldırılmaları sayesinde saldırıyı ucuz atlattı.

Ankara Cebeci'de Kürt öğrencilere  satırlı saldırı!
Ankara Üniversitesi'nde okuyan iki Kürt öğrenci dün gece kimliği belirsiz bir grup saldırgan tarafından satırlı saldırıya uğradı. Aldıkları satır darbeleriyle bilinci kapanan gençler, hastaneye erken kaldırılmaları sayesinde saldırıyı ucuz atlattı. Yaşanan ırkçı saldırıya ilişkin gazetemize konuşan gençler, saldırının bilinçli ve hedef seçilerek yapıldığını söyledi. 


Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde  her yıl geleneksel olarak yapılan "İnek Bayramı" şenlikleri kapsamında dün gece konser düzenlendi. Kardeş Türküler'in sahne aldığı konser geç saatlere kadar sürdü. Muhammet Kaya ve Adnan Sural adlı iki genç de bu konser sonrası evlerine dönerken saldırıya uğradı. Yaşanan saldırıya ilişkin gazetemize bilgi veren Muhammet Kaya'nın anlatımına göre, söz konusu saldırı evlerine yakın olan Samur Sokak'ta gerçekleşti. 

KİMLİK SORDULAR!

Gençler Kaya ve Sural sokağa girdikleri anda iki kişi önlerine geçip, "kimliklerinizi verin" dedi. Gençler bunu reddedince bina arasından 5-6 kişilik bir ekibin daha geldiğini fark etti. Saldırgan grup, geriye doğru giden gençlerin üzerine doğrudan satırlarla saldırdı. Aldıkları satır darbeleriyle yere yığılan gençlerden Sural orada bayıldı. O sırada bölgeden geçen kişilerce fark edilen gençler, yakında bulunan ev arkadaşlarına haber verilmesiyle birlikte Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi aciline kaldırıldı. 

DİREKT SATIRLA KAFALARINA VURDULAR!

Burada Sural'ın bilinci kapalıyken yoğun bakımdaki tedavisinin ardından kendine geldi. İki genç gece sabaha kadar müşahade altında tutuldu. Gençlerin kafasına ve muhtelif yerlerine dikişler atılıp, pansuman yapıldı. Hastanede görüştüğümüz gençlerden Kaya, "Bu saldırının bilinçli ve hedef seçilerek yapılmış bir saldırı olduğunu düşünüyoruz. Kafalarımıza doğru vurulan ve acımasızca yapılan  bu satırlı saldırının doğrudan öldürme teşebbüsüyle yapıldığı açık. Yaşadığımız bölgede Kürt ve devrimci öğrencilere yönelik sık sık bu saldırılar yaşanıyor. Kendilerini ülkücü olarak tanıtan bu gruplar Ankara Üniversitesi'nde siyasi kimliklerini içeriden tespit ettikleri öğrencilere dışarıda saldırıyor" dedi.

'SIKÇA BU SALDIRILAR YAŞANIYOR, POLİS ÖNLEM ALMIYOR' 

Özellikle Kürt öğrencilerin hedef seçildiğini belirten Kaya, kendilerinin de çevrede ve okulda siyasi kimlikleri açısından etkin ve tanınan kişiler olduklarını söyledi. Civarda bu ırkçı saldırıların sıkça yaşanmasına rağmen polisin bu konuda bir hassasiyetinin olmadığını da kaydeden Kaya, defalarca karakola bu tür saldırıların intikal ettiğini ama bir önlemin alınmadığını belirtti. Kaya, "Biz Kürt öğrencilere yönelik bu saldırılar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sıkça yaşanıyor. Bu yolla Kürt öğrenciler mücadelesinden geri adım atmaz" diye konuştu.

Geçtiğimiz sene yine aynı bölgede Ankara Üniversitesi öğrencisi Gökhan Mezarcı'ya yönelik satırlı saldırı girişimi yaşanmıştı. Saldırganlar Mezarcı'nın, Abdullah Öcalan ve Deniz Gezmiş'e küfür etmesini istemiş, silahla tehditte bulunmuştu. Mezarcı son anda ev arkadaşlarının fark etmesi üzerine saldırganların kaçması sonucu kurtulmuştu. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2014, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER