Ankara Emniyeti'nde 500 polisin daha görev yeri değişti

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyet teşkilatında yaşanan görevden alma dalgasına bir yenisi daha eklendi.

Ankara Emniyeti'nde 500 polisin daha görev yeri değişti
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyet teşkilatında yaşanan görevden alma dalgasına bir yenisi daha eklendi. Daha önce farklı zamanlarda bin 500 dolayında polisin görev yerlerinin değiştirildiği Ankara Emniyeti'nde son olarak aralarında kritik birimlerde çalışan rütbelilerin de bulunduğu 500'e yakın polisin görev yeri değiştirildi. 


Milliyet'in haberine göre görev yeri değişikliğinden en çok etkilenen şubeler asayiş, güvenlik , kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleyle ilçe emniyet müdürlükleri oldu. Buralarda görev yapan 500'e yakın polisin görev yeri değişti. 

Görevden almalar şube müdür yardımcıları, emniyet amirleri, başkomiser ve memur seviyesinde gerçekleşti. Görev yeri değişitirilenlerin çoğunluğunu memurlar oluşturdu. Bu memurların büyük çoğunluğunun operasyonel yetkiye sahip olan kritik birimlerde görev yaptığı belirtildi. Böylece Ankara Emniyeti'nde 17 Aralık operasyonunun ardından görev yeri değiştirilen polis sayısı 2 bine ulaştı. 

TÜRKİYE 'DE 6 BİN OLDU

Operasyon sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul , Ankara ve İzmir emniyetleri başta olmak üzere çok sayıda polisin görev yerleri değiştirildi. Ankara Emniyeti'nde yaşanan son görev değişiklikleri ile Türkiye çapında görev yeri değiştirilen polis sayısı, 6 bine yaklaştı.  Görev yeri değiştirilen polisler arasında bir ay içinde ikinci kez görev yerleri değiştirilenlerin de olduğu öğrenildi.

İZMİR'DE 274, İSTANBUL'DA 35 EMNİYET GÖREVLİSİNİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde de, aralarında Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman’ın da bulunduğu 274 emniyet görevlisinin yeri değiştirildi. Duman’ın yerine Asayiş Şube Müdürü Cevdet Yumuşak oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan 35 polis memurunun görev yeri değiştirildi. Polis memurları, ilçe emniyet müdürlüklerinde görevlendirildi. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER