HÜDA-PAR yine halka saldırdı

Lice’de HÜDA-PAR’lılar ile halk arasında gerginlik yaşanıyor. Gerginliğin şu dakikalarda sürerken görüştüğümüz BDP İlçe Başkanı Harun Erkuş, olaylar hakkında bilgi verdi.

HÜDA-PAR yine halka saldırdı
Lice’de HÜDA-PAR’lılar ile halk arasında gerginlik yaşanıyor. Gerginliğin şu dakikalarda sürerken görüştüğümüz BDP İlçe Başkanı Harun Erkuş, olaylar hakkında bilgi verdi. Öğleden sonra kalabalık bir HÜDA-PAR konvoyunun araçlarla ilçeye geldiğini aktaran Erkuş, “Halkta tanışmak istiyorlardı ama gerginlik yaşandı. Bu da HÜDA-PAR’lılar ile halk arasında kavgaya dönüştü. Şuan iki yaralı hastanede. Birisi sırtından bıçak yarası aldı. Diğeri de gözünden taş darbesiyle yaralandı” diye konuştu. İlçede olayların bitmediğini ifade eden Erkuş, ciddi gerginlik olduğunu kaydetti.


Bölgeden aldığımız haberlere göre de HÜDA-PAR’lıların BDP binasına saldırdığı, halkın ilçe merkezine gelmeye başlaması üzerine kaçtıkları bildirildi. HÜDA-PAR’LILAR kaçarken geride 3-4 aracın kaldığı  belirtilen haberde halkın araçların bagajlarında silah olduğundan şüphelenildiği iddia edildi. İlçede gerginliği sürdüğü bildirildi

BDP ilçe başkanı halkın HÜDA-PAR’lıların kendilerine silahlarla saldırdığını söylediğini belirterek, “Olayları kontrol altına alamamıyoruz. Halk çok öfkeli.  Halk HÜDA-PAR’lıların geride bıraktığı araçları ateşe veriyorlar” dedi.

Bu arada gerginliği yatıştırmak için BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın Lice'ye hareket ettiği belirtildi.

HÜDA-PAR'lıların saldırısında 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Ömer Bağır’ın sırtından aldığı satır darbeleriyle yaralandığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Saldırıyı gerçekleştiren HÜDA-PAR'lıların Kali Mahallesi'nde silahlarla halkın üzerine ateş açtıktan sonra kaçmaya çalıştıkları ancak, halkın araçların önünün Atatürk Caddesi'nde kestiği belirtildi. HÜDA-PAR’lıların buradan kaçtığı belirtilirken, yurttaşların bir aracı ateşe verdikleri kaydedildi. Halk diğer araçların ise camlarını kırdı. Polisler tarafından bagajı açılan bir araçta ise çok sayıda satırın çıktığı bildirildi. Gerginlik sürüyor.

AYDOĞAN: HÜDA-PAR'LILAR ESNAFLARA BIÇAK VE SATIRLARLA SALDIRDI

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HÜDA-PAR'lılar Lice'de esnaflara bıçak ve satırlarla saldırdığını belirterek, yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ömer Bağır'ın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığını kaydetti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Lice'deki saldırıda yaralananlardan iki kişinin durumunu öğrenmek için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Burada açıklama yapan Aydoğan, esnaf ile HÜDA-PAR üyeleri arasında tartışmanın çıktığını ve bu tartışma sonrasında HÜDA-PAR üyelerinin esnaflara bıçak ve satırlarla saldırdığını belirterek, "Bu saldırı karşısında bir yurttaşımız ağır yaralandı. Aldığı satır darbelerinden akciğerinde parçalanma olduğu tespit edildi. Yaralı acilen ameliyata alındı. Karşı tarafın da birkaç kişi yaralı olduğu bilgisi geldi. Bu bir provakasyondur" dedi.

"Sıradan bir saldırı olsaydı HÜDA-PAR üyelerinin bıçakla, satırla olay yerine gitmezdi" diyen Aydoğan, "Biz de birçok yerden tepki alıyoruz; fakat hiç böyle bir şey yapmadık. HÜDA-PAR'a çağrıda bulunuyoruz. Bu provakasyondan vazgeçin. Bu tür tepkilere cevap satırlı, bıçaklı olmamalıdır" dedi.

Bu arada Aydoğan'ın konuşmasının ardından Lice'deki olayda yaralanan bir kişinin daha Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, yaralanan iki HÜDA-PAR üyesinin de Diyarbakır Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yoğun polisiye önlemlerinin alındığı görüldü. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 19:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER