Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin B blok çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın panik yarattı. Hastaların tahliye edildiği yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1,5 saat süren çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı belirtildi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın
Altındağ ilçesinde bulunan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Beyin Cerrahi ve Üroloji Servislerinin bulunduğu B Blok çatı katında saat 22.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında alevler çatının büyük bölümünü sardı.

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle büyük paniğin yaşandığı hastanede hastalar kısa sürede tahliye edilmeye başlandı. Yangın haberini duyan hasta yakınları ise hastaneye akın etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI: YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Sağlık Bakanlığı'ndan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangınla ilgili yapılan açıklamada, "Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Beyin Cerrahi ve Üroloji Servislerinin bulunduğu B Blok üst katında çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi devam etmekte. Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerindeki 100'e yakın hasta, hastane içerisindeki başka bölümlere tahliye edilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde çevredeki hastanelere nakilleri sağlanacaktır" denildi.

YILDIRIM DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, yangının yıldırım düşmesinden dolayı çıktığının iddia edildiğinin belirtildiğini söyleyerek, "Hastane çalışanları ve güvenlik görevlileri bir yıldırım düştüğünü iddia ediyor. İnceleme devam ediyor. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması yapılıyor. Sadece çatı katı zarar gördü. Yaralı ya da ölü yok. Hastalar problemsiz şekilde tahliye edildi' dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, itfaiye ekiplerinin 1,5 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER