Ankara Valiliği, Halkevleri'nin 2 şubesini mühürledi

Ankara Valiliği, Halkevleri’nin iki şubesi ile ve Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ni mühürledi.

Ankara Valiliği, Halkevleri'nin 2 şubesini mühürledi
 Ankara Valiliği, Halkevleri’nin Batıkent ve Seyran Umut şubeleri ile Mamak’taki Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ni “izinsiz eğitim öğretim faaliyeti yapmak” gerekçesiyle mühürledi.

Ankara Valiliği tarafından oluşturulan bir komisyon, dün sabah saatlerinde Batıkent Halkevi’ne giderek fotoğraf çekip arama yapmıştı.

Sendika.org’un aktardığına göre bu sabah aynı komisyon Batıkent Halkevi’nde bulunan ve çocuklar için sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılan sınıfı, Seyran Umut Halkevi’ni ve Tuzluçayır Mahallesi’nde bulunan Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ni mühürledi. 

Karara tepki gösteren, aralarında Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Nebiye Merttürk’ün de bulunduğu dört Halkevleri mensubu Seyran Umut Halkevi şubesi önünde polis tarafından gözaltına alındı.

Halkevleri Hukuk Dairesi’nden Avukat Sercan Aran mühürleme kararında Halkevleri’nin “işyeri” olarak tarif edildiğini ve bu usule göre mühürlenmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

“Valilik kendince Halkevleri’ne dershane veya özel okul muamelesi yaparak kapatmaya çalışıyor. Burası dernek ve eğitim öğretim faaliyeti yapılmıyor. Valilik de bunun bilincinde. Fakat Emniyet’in 27 Mart tarihli raporunda şubelerde eğitim öğretim faaliyeti yapıldığı kanaatine varıldığı belirtiliyor ve bu rapor gerekçe gösterilerek mühürlemeye çalışıyorlar. Derneklerin mühürlenmesi, denetlenmesi ayrı bir usule tabidir. Bu anlamda yapılan kapatma hukuksuzdur ve derneğimizin örgütlenme hakkına saldırı niteliğindedir. Burada yapılmak istenen örgütlenme hakkımızın elimizden alınmak istenmesidir.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER