Ankara ve İstanbul'da rüşvet ve yolsuzluk operasyonu

Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı olarak düzenlenen bir operasyonla aralarında ünlü isimlerin ve iş adamlarının ve iki bakan oğlunun da bulunduğu birçok kişinin gözaltına alındı.

Ankara ve İstanbul'da rüşvet ve yolsuzluk operasyonu

Sabah saatlerinde mali polisin düzenlediği operasyonlarda aralarında Ali Ağaoğlu ve ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. 

BAKANLARIN OĞLU DA GÖZALTINDA

Operasyonun TOKİ ve bazı devlet ihalelerinde yolsuzluk sebebiyle gerçekleştirildiği bildirilirken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Şehir ve Çevrecilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da gözaltında alındı. Bu olay üzerine  Bakan Çağlayan'ın, sabah programlarını iptal ettiği açıklandı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de bugün Sofya'da katılacağı program iptal edildi. Güler, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ

Gözaltına alınan isimler arasında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu belirtiliyor. Hürriyet'e bilgi veren belediye kaynakları, Demir'in bilgisine başvurulacağını kaydetti. Aynı kaynaklar, Demir'in sabah erken saatlerde Emniyet'e götürüldüğünü söyledi. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER