Tanış ve Deniz'e ait olduğu belirtilen mezarda kazı yapılacak

Kaybedilen HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz'e ait olduğu iddia edilen Dargeçit'teki mezarlıkta yarın kazı çalışması yapılacak.

Tanış ve Deniz'e ait olduğu belirtilen mezarda kazı yapılacak
Kaybedilen HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz'e ait olduğu iddia edilen Dargeçit'teki mezarlıkta yarın kazı çalışması yapılacak. 


Kapatılan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz, 25 Ocak 2001 yılında Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı'na çağrıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. En son dönemin tanıklarından Dargeçit Belediye Mezarlığı sorumlusu Hacı Akar'ın, Tanış'ın bir gece yarısı özel harekat polisleri ve askerler tarafından getirilerek, Dargeçit ilçesindeki mezarlıkta defnedildiğini öne sürmüştü.

29 Eylül'de Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan "Serdar Tanış'ın cenazesi Dargeçit Mezarlığı'nda mı?" haberi ardından Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

DİHA’ya konuşan görgü tanığı Hacı Akar “Ben o dönem Dargeçit Mezarlığı'nda görevliydim. Bir gece belediyeye çağrıldım. Bir cenazenin olduğunu söylediler. Biz de resmi işlemleri yapmak için Dargeçit Mezarlığı'na gittik. Bir traktör römorkunun içinde battaniyeye sarılı bir cenaze vardı. Orada Dargeçit Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Özel Harekat polisleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler mezarlığı ablukaya almıştı. Kimsenin mezarlığa girişine izin verilmiyordu. Ben kendilerine 'Bu şekilde gömemeyiz. Dini vecibeleri yerine getirmek için imam çağıralım' dedim. Onlar 'Hayır kimsenin haberi olmasın, buraya gömeceğiz' dediler. Mezarlığın içine girerek, bir yer açtık. Onlar da yardım ettiler bana. El fenerini cenazenin yüzüne doğrultum. Televizyonlarda kayıp fotoğraflarında kayıp edilen Tanış'ın ve Deniz'in fotoğrafı geldi aklıma. Ben gömdüğümün Serdar Tanış olduğunu fark ettim. Ailesi ile görüştüm ve kendilerine gömdüğümüz yeri söyledim ve gösterdim. Ama henüz açılmadı. 3 kez Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdim. Fakat yine açılmadı” ifadelerine yer verilmişti.

Kapatılan HADEP'in İlçe Başkanı Serdar Tanış ile Yöneticisi Ebubekir Deniz, 25 Ocak 2001'de Silopi Jandarma Karakolu'na çağrıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. 13 yıl aradan sonra Tanış ve Deniz'in kemiklerinin bulunması için kazı çalışması yapılacak. Mardin'de, "faili meçhul" bir şekilde kaybedilenlerin birçoğunun Dargeçit bölgesinde defnedildikleri belirtiliyor. / anf

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER