Antep'teki saldırının ardından Erdoğan'dan açıklama

Antep'te kına gecesine yönelik saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk açıklama geldi. 15 Temmuz’u sıkça anımsatan Erdoğan, ‘ezanlar susmayacak’ ifadesini kullandı, saldırıyı da ‘etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşları kışkırtma senaryosu’ olarak niteledi. Erdoğan bu senaryonun tutmayacağını vurguladı.

Antep'teki saldırının ardından Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antep’teki saldırının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’de etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden gerginlik çıkarmak isteyenler olduğunu ancak bu konuda başarılı olunamayacağını söyledi.

Yayınladığı mesajında 15 Temmuz’daki darbe girişimine atıfta bulunan Erdoğan, saldırının muhtemel failinin IŞİD olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması özetle şu şekilde:

‘Ezanlar susmayacak’ 

“Ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ’yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK’yla, Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur.

“Bu örgütleri ülkemizin ve milletimizin üzerine saldırtanlara mesajımız yine aynıdır: Başaramayacaksınız!

“Türkiye’de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin, nefesi de takati de yetmeyecektir.

‘Etnik ve mezhep temelli kışkırtma senaryosu’

“Türkmeniyle, Arabıyla, Kürdüyle aziz milletimizi oluşturan tüm unsurların bir arada huzurla yaşadığı, aynı ortak geleceğe umutlarını bağladığı Gaziantep’te, saldırının yapıldığı yer ve hedef alınan kitle, ne tür bir oyun oynanmaya çalışıldığını açıkça göstermektedir.

“Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır.

‘Şehitler Tepesi’

“Şehitler Tepesine bu defa Gaziantep’ten yolcu ettiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER