Arınç'ın 'bunlar suç makinesi' sözlerine takipsizlik

Başbakan Yardımcısı Arınç hakkında, Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerini hedef gösterdiği ve muhalif medya organları için “suç makinesi” dediği gerekçesiyle yapılan suç duyurusu, takipsizlikle sonuçlandı.

Arınç'ın 'bunlar suç makinesi' sözlerine takipsizlik

Gazeteciler, Arınç’ın “hakaret” ve “iftira” suçlarından soruşturulmasını istemişti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, kovuşturmaya yer olmadığına ve dilekçenin işlemden kaldırılmasına karar verdi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ayhan, Arınç’ın sözlerini “Haberleşme, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” kapsamında olduğunu ifade etti.

Arınç’ın başbakan yardımcısı ve bakanlar kurulu üyesi olması nedeniyle yasama dokunulmazlığının bulunduğunu belirten savcı, Arınç hakkında soruşturma açılabilmesi için meclis üye sayısının en az onda birinin önerge vermesi gerektiğini belirtti. Gazeteciler adına şikayette bulunan hukukçular karara tepki göstererek, Bülent Arınç’ın seçilmiş bir meclis üyesi olmadığını ifade etti.

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Cumhuriyet gazetesi Haber Koordinatörü Ayşe Yıldırım Başlangıç ve DİSK Genel İş Şube Başkanı Faruk Eren’in de aralarında bulunduğu 26 gazeteci, Bülent Arınç’ın 24 Temmuz’da bir canlı yayında, Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerini göstererek, “Bunlar suç makinesi” demesi ile ilgili, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER