Artvin Hopa'da bakan ve valiye protesto

Artvin Hopa’da en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel ve heyelanın ardından ilçeye giden Bakan Veysel Eroğlu ile Artvin Valisi, Hopalılar tarafından protesto edildi.

Artvin Hopa'da bakan ve valiye protesto

Artvin’in Hopa ilçesinde en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel ve heyelanın ardından ilçeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu ile Artvin Valisi Kemal Cirit, protesto edildi.

Bakan Veysel Eroğlu ile Artvin Valisi Cirit, Hopa kaymakamlığına girerken vatandaşlar tarafından protesto edildi.

‘Dereleri kuruttunuz, gelip canımızı aldı’

“İki tane bakan geliyor, vali geliyor, ne yapıyorlar ya? Bu kadar çevik kuvvet yığılıyor, bu çevik kuvvetler yığılacağına bu memlekete arama kurtarma ekibi yığılsaydı bu kadar ölüm olmazdı.

“Yaptınız, kentleşmeyi bozdunuz, etrafı ıslah ettiniz, dereleri kuruttunuz, şimdi geldiniz 10 tane ölümün sorumlusunu… Sonra gidip orada yıkılan şeylerin başında poz vererek, ‘Biz kurtardık’…Bravo! Bu kadar çevik kuvvet değil arama kurtarma ekibi yığılsaydı…Ondan sonra kurtardık…”

“Yeter be, dereleri beton yaptılar, geldi aldı canımızı… Arkadaşlarımız öldü… Ben dün geceden beri ayaktayım, telefonlarım susmuyor…”

Üç kişi toprağa verildi

Sel ve heyelanda Hacer Kara (56), Altan Kara (60), Funda Toksoy (41), Sabri Acıbadem (41), Nermin Demir (59), Emniyet Gedik (55), Ünsal Gedik (41), Erdal Eren Gedik (17) hayatını kaybetti.

Sel ve heyelanda Yoldere köyünde aynı evde hayatını kaybeden Ünsal Gedik oğlu lise öğrencisi Erdal Eren Gedik ve eltisi Emniyet Gedik, Aşağı Mahalle Camii’nde öğle namazı öncesi kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verildi.

Hopalılar, köylüler ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının katıldığı cenaze namazına bölgede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın da katıldı.

DBP’li belediyelerden dayanışma çağrısı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan’a iletmesinden sonra Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban da yaptıkları açıklamada, Hopa halkıyla dayanışma çağrısında bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de, Twitter hesabından, DBP’li belediyelerin Hopa Belediyesi ile iletişim halinde olduğunu duyurdu.

Yüksek, “Yoldaşlarım! Silvan’da katliama karşı da direneceğiz, başına felaket gelen Hopalı kardeşimiz ile de dayanışacağız. Halklar kardeştir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER