Asgari ücret Ne zaman 1300 TL olacak?

Ekonomi Bakanı Zeybekci, 1300 lira asgari ücrete, “Hukuksal olarak sıkıntısı yoksa 1 Ocak 2016 diye tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Asgari ücret Ne zaman 1300 TL olacak?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti’nin asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması vaadiyle ilgili, “Ben asgari ücretin 1300 lira olmasıyla ilgili hiçbir sorun görmüyorum. Hükümet olarak bu yönde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na bu konu tabii ki götürülecektir, önerimiz o yönde olacaktır” dedi.

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu’nun asgari ücretin 1300 lira olacağı yönündeki sözlerinin gayet net olduğunu belirten Zeybekçi, bunun kendileri için bir taahhüt olduğunu bu konu hakkında AK Parti ve hükümetin elinden geleni yapacağını söyledi.

“İlk fırsatta bununla ilgili zaten gerekli adımlar atılacaktır” diyen Zeybekçi, “Aksi bir durum ben öngörmüyorum. Çünkü, sonuçta genel başkanımız ve başbakanımız bu konuyla ilgili son sözü söylemiştir. Ondan sonra söz söylemek bize de düşmez, yakışmaz. Bize düşen ve yakışan gereğini yapmaktır. İnşallah da gereği yapılacaktır” dedi.

Ne zaman 1300 lira olur?

Zeybekci, bunun ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine, “Sayın Başbakanımız o konuda da ‘2016’dan itibaren’ diye net konuştu. Teknik olarak anayasal ve hukuksal olarak sıkıntısı yoksa 1 Ocak 2016 diye tahmin ediyoruz. Bu asgari ücretle ilgili bazı sektörlerde bazı küçük ölçekli kuruluşlarda kobilerde eğer bir mağduriyet ve sıkıntı varsa maliyetleri artırıcı bir unsur varsa, rekabetimizi Türkiye olarak kısıtlayan bir ekstra yük getiriyorsa hükümet olarak da bunula ilgili gerekli çalışmaları zaten yapılıyor, iş dünyası adına da gereği yapılacaktır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER