Irmak: 'Hükümet eylemsizliğin sona ermesi için elinden geleni yaptı'

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, KCK’nin eylemsizlik kararını sonlandırmasında hükümetin rolü olduğunu savunarak, “AKP eylemsizliğin sona ermesi için elinden geleni yaptı,” dedi.

Irmak: 'Hükümet eylemsizliğin sona ermesi için elinden geleni yaptı'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak, KCK’nin 10 Ekim’de ilan ettiği ‘eylemsizlik’ kararını dün sonlandırdığını açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Fırat Haber Ajansı’ndan Zeynep Kuray’a konuşan Selma Irmak, hükümetin KCK’nin eylemsizliği sonlandırması için elinden geleni yaptığını savundu.

Eylemsizliğin sona ermiş olmasından ötürü duyduğu üzüntüyü ifade eden Irmak, 1 Kasım’da dahil olmak üzere süren operasyonlara dikkati çekerek, “İsterdik ki bu çatışmasızlık, eylemsizlik süreci devam etsin, fakat devlet buna cevap vermek yerine, KCK’nin eylemsizliği sonlandırması için elinden geleni yaptı,” diye konuştu.

‘STK’lar hükümete de baskı yapmalıydı’

Öte yandan Irmak, eylemsizliğin sona ermesinde sivil toplum kuruluşlarının ve demokratik kamuoyunun da rolü olduğunu savunarak eleştirilerde bulundu. Irmak, “KCK’nin üzerine geldikleri kadar hükümete de operasyonların durdurulması için baskı yapılmış olsalardı, ortam bugün farklı olabilirdi. Ama böyle bir baskı yapılmadı,” dedi.

Çelik ve Akdoğan’ın açıklamaları

Irmak, 1 Kasım seçimlerinin ardından Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik’in, “Kamu düzeni sağlanmadan çözüm sürecine dönüş söz konusu olmayacak” ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, “Silahlar betona gömülmeden konuşulmayacak” söylemlerini de değerlendirdi. Irmak, bu söylemlerin ardından çözümsüzlüğün ve savaş konseptinin yattığını söyledi.

KCK’nin eylemsizlik kararı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 10 Ekim’de aldığı ‘eylemsizlik’ kararını sonlandırdığını dün (05.11.2015) açıklamıştı. KCK tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin ardından artan operasyonlar nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER