Asker cenazesindeki tepkisi nedeniyle ifadeye çağrıldı

Siirt’te yaşanan patlamada hayatını kaybeden Er Recep Beycur’un cenaze töreninde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren kuzeni Ömer Bulur, polislerce aranarak ifadeye çağrıldı.

Asker cenazesindeki tepkisi nedeniyle ifadeye çağrıldı

Siirt-Pervari karayolunda 19 Ağustos’ta askeri aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada hayatını kaybeden 8 askerden Er Recep Beycur’un cenaze töreninde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren kuzeni Ömer Bulur, polislerce aranarak ifadeye çağrıldı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, duruma tepki gösteren Bulur, TEM polislerince aranarak ifadeye çağrıldığını dile getirerek şunları söyledi:

“Hem bizi öldürüyorlar hem de terörist ilan ediyorlar. Sadece tepkimi dile gerildiğim için ‘terörist’ ilan edildim. Çok istiyorlarsa yakınlarını askere göndersinler. Acımız yetmezmiş gibi, bizleri küçük düşürmek ve haksız konuma düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.”

Bulur, kendisini “terörist” olarak hedef gösteren medya kuruluşları hakkında da suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Bulur ne demişti?

Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya Mahallesi’nde er Beycur için düzenlenen cenaze töreninde Beycur’un amcasıoğlu Ömer Bulur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki göstererek şunları söylemişti:

“Gazeteciler ne olur bunları yazın, Allah rızası için yazın. Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor?

“Kardeşi kardeşe kırdıyor. Allah razı olmasın, onun evladı da böyle olsun. Bunu yazın. Allah rızası için yazın. Kardeşi kardeşe kırdırmayı bıraksın. Allah’tan korksun. Onun evladı olsa böyle olur muydu? Allah kabul etmesin.”

‘Erdoğan’a hakaret’ iddiasıyla 2 tutuklama

Şırnak’ın Beytüşşebap’ta jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret edildiği iddiasıyla iki kişi tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER