Askere, 'Savcının karşısına çıkmaktan korkmayın' talimatı

Şırnak Cizre’deki sokağa çıkma yasaklarında görev alan birliklere gönderilen talimatla, askere “Savcının karşısına çıkmaktan korkmayın” dendiği ve silah kullanmaya teşvik edildiği ortaya çıktı.

Askere, 'Savcının karşısına çıkmaktan korkmayın' talimatı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) 172’nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı 3’üncü Tank Tabur Komutanlığı’nca 30 Temmuz’da hazırlanan talimatla, askerlere silah kullanmaktan çekinmemeleri, savcının karşısına çıkmaktan korkmamaları gerektiği, aksi halde devletin bekasının tehlikeye düşürülebileceği belirtiliyor.

Talimatta, bölgedeki personelin silah kullanma yetkileri tarif ediliyor.

30 Temmuz 2015’te gönderildiği anlaşılan yazıda birlik komutanlarına şöyle deniyor:

“Her türlü baskın, sabotaj, taciz ve saldırıda mutlaka ateşle karşılık verileceği tüm personele tebliğ edecek ve öğretecektir.

Savcının karşısına çıkma korkusuyla silahını kullanmaktan çekinen personelin yapmış olduğu davranışın sonucunun çok ağır olabileceği bu sebeple şehit verebileceğimizi, silahını kullanmayarak devletin milletin bekasını tehlikeye düşüreceği, vatan hainlerinin, teröristlerin ve devlet düşmanlarının kendilerine daha fazla güç bulacaklarını tüm personel akıllarından bir an bile çıkarmayacaktır.

Hain bir saldırı sonucu tabuta girmek yerine, savcının karşısına çıkmanın tercih edileceği tüm personel tarafından benimsenecektir.

Emir tüm personele tebliğ edilerek, devletimizin zor bir dönemden geçtiği hatırdan çıkmayacak ve müteyakkız bulunacaktır.”

asker-silah-belge-05012016

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER