Asya Abdullah: Kobanê'de koordineli bir çalışma yürütülecek

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Peşmerge ve ÖSO güçlerine ait bir grubun Kobanê'ye gelişini değerlendirdi.

Asya Abdullah: Kobanê'de koordineli bir çalışma yürütülecek
PYD Eş başkanı Asya Abdullah, Peşmerge ve ÖSO güçlerinin Kobanê'ye gelişlerine ilişkin, "Şimdiye kadar Kobani’de yürütülen direniş hem Halk Savunma Birlikleri (YPG)/ Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) açısından hem de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) açısından birçok denge’yi değiştirdi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Kobani’de direniş nedeniyle çok büyük darbe yedi. Tabiki bu yeni yardımlar da bu dengeyi daha çok değiştirecektir" dedi. Abdullah, Kobanê'ye gelen peşmerge ve ÖSO gruplarının YPG komutası altında olacağını ortak, koordineli bir çalışma yürütüleceğini de ekledi. 


PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Peşmerge ve ÖSO güçlerine ait bir grubun Kobanê'ye gelişini İMC TV Ana Haber Bülteni'ne değerlendirdi. 

“Şimdiye kadar Kobani’de yürütülen direniş hem Halk Savunma Birlikleri (YPG)/ Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) açısından hem de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) açısından birçok denge’yi değiştirdi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Kobani’de direniş nedeniyle çok büyük darbe yedi. Tabiki bu yeni yardımlar da bu dengeyi daha çok değiştirecektir" diyen Abdullah, ÖSO'ya bağlı bir ekibin Kobanê'ye gelişine ilişkin soruyu da yanıtladı. 

YPG ile ÖSO arasında daha önce bir ittifak anlaşmasının yapıldığını ve Kobanê direnişinin ilk dönemlerinde ÖSO'ya bağlı Burkan El Fırat güçlerinin de bu direnişe dahil olduğunu hatırlatan Abdullah, "Onların da şehitleri var. Bundan birkaç gün önce ortaya konulan talebi YPG değerlendirdi. Bu esas üzerinden bu gruplar Kobanê’ye geçtiler" dedi. 

Asya Abdullah Kobanê'ye gelecek gruplarla koordineli bir çalışma yürütüleceğini de belirterek, "Kobani’ye gelecek olan gruplar YPG’nin komutası altında olacaklar. Ama YPG ve ÖSO’nun ortak bir çalışması var Kobani’de bu nedende ortak bir şekilde koordineli bir çalışma yürütülecek" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER