Peşmerge Suruç'ta

Kobani’ye geçmek üzere Türkiye’ye gelen Peşmerge konvoyu, Suruç’a ulaştı. Ağır silahlardan oluşan mühimmatın taşındığı konvoyun geçişi sırasında yol karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı.

Peşmerge Suruç'ta
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nce Kobani’ye gönderilmek üzere hareket eden ağır silahlı Peşmerge güçleri, Suruç ilçesinin sınır hattındaki güzergahı kullanarak daha önce havayoluyla Suruç’a gelen grupla buluştu.

Peşmerge güçlerinin konvoyu, polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına ulaştı. Konvoyun geçişi sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Güvenlik güçleri ilçe merkezinden sınır hattına geçmek isteyen gruba ise biber gazıyla müdahale etti.

Kobani’ye geçecek olan Peşmergelerin bekletildiği sınır hattında yoğun askeri hareketlilik yaşanırken, Mürşitpınar Sınır Kapısı ve Kobani kent merkezini gören tepeler sivil girişine kapatıldı.

Medresat Tepesi’nde 4 gündür devam eden yasağın yanı sıra Kobani’yi gören diğer tepelere de askeri zırhlı araçlar yerleştirilerek, sivillerin girişine izin verildi.

Peşmerge güçlerinin ilerleyen saatlerde Kobani’ye geçmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER