Afrin Hükümet yetkililerinden Ankara'ya ziyaret

Afrin hükümet yetkilileri Türkiye ile Afrin arasında sınır kapısı açılması ve her açıdan komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için Ankara’ya geldi.

Afrin Hükümet yetkililerinden Ankara'ya ziyaret

Afrin Kantonu Başbakanı Hêvî Mistefa, Dışişleri Bakanı Suleyman Cafer ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Cihan Mihemmed ve Ekonomi Bakanı Dr. Ahmet Yusuf’tan oluşan heyet Ankara’ya geldi.

Heyetin Türkiye ile Afrin arasında sınır kapısı açılması ve her açıdan komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini talep edeceği belirtildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Rojava ile Dayanışma Derneği’nin davetiyle Türkiye’ye gelen heyet, “Türkiye hükümeti bizimle ilgili siyasetini değiştirsin, biz birlikte bir yaşam kurmak istiyoruz” dedi.

Başbakan Hêvî Mistefa tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Var olan sorunlarımızı ve nasıl giderileceğini paylaşacağız. Biz ilişkilerimizi geliştirmek ve iyi komşuluk ilişkileri kurmak istiyoruz. Dostane diplomatik ilişkiler için adım atıyoruz.

“En büyük isteklerinin Türkiye ile Afrin arasında bir kapı açılması. Afrin ve Rojava’nın ambargo altında olduğunu ve bu kapı vasıtasıyla insani yardımlar ulaşabilecek.

“Ancak Rojava devriminin başlangıcından beri bize ilişkin ürkek bir yaklaşım var. Buradan bir kez daha kimseye düşman olmadığımızı, kimseye düşmanlık yapmayacağımızı belirtiyoruz. Aksine iyi ilişkiler, dostane bir komşuluk ve hatta ortak bir yaşam istiyoruz. Bu yüzden buradayız.

“IŞİD bizden çok Türkiy’ye tehdittir, bütün dünya için büyük bir tehdittir. O yüzden gelin bu tehdide birlikte cevap verelim diyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER