Hrant Dink davası yeni baştan görülecek

Yargıtay’ın Hrant Dink davasında bozma kararının ardından İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay’ın kararına uyulmasına ve sanıkların yeniden yargılanmasına karar verdi.

Hrant Dink davası yeni baştan görülecek

Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından örgüt olmadığını söyleyen mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararının ardından karara uyulmasına ve sanıkların yeniden yargılanmasına karar verdi.

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay’ın kararına uyulması yönünde karar veren İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların “suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek ve kurulan örgüte üye olmak” suçundan yeniden yargılanması kararı verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay’ın bozma kararının ardından açılan davanın 7. duruşması İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dink’in avukatlarının da katıldığı duruşmada, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulması yönünde karar veren mahkeme heyeti, sanıkların “suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek ve kurulan örgüte üye olmak” suçundan yeniden yargılanması kararı verdi.

Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında ise davanın ilerleyen seyrinde karar verilecek.

Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden görülmeye başlanan Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada sanıklardan Ahmet İskender’in yakalanamaması üzerine karar verilememiş ve duruşma, 30 Ekim tarihine ertelenmişti.

Anayasa Mahkemesi, Dink ailesinin, Hrant Dink cinayetiyle ilgili yaptığı bireysel başvuruda,”Etkili soruşturma yapılmadığı” gerekçesiyle ihlal kararı vermişti.

Daha önce Adalet Bakanlığı, İstanbul Eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polisin, Hrant Dink cinayetinden soruşturulmasına izin verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER