Asya Abdullah: Özgür ve demokratik bir toplumu inşa edebiliriz

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Avrupa’da gerçekleştirilen PYD Kadın kolları 2. Konferansına gönderdiği mesajda “Kürt kadınları ulaştıkları bilinç düzeyiyle özgür ve demokratik bir toplumu oluşturacak güçtedir” dedi.

Asya Abdullah: Özgür ve demokratik bir toplumu inşa edebiliriz

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah Skype aracılığı ile PYD kadın örgütünün 2. Konferansına bağlanarak, ‘Toplantıda alınacak kararların Rojava devrimine ve Kürt kadınlarına hizmet edeceğine olan inanını’ dile getirdi.

Asya Abdullah, Kürt kadınlarının artık bir ülkeyi yönetebilecek güce ulaştığını ve demokratik özgür bir toplumu inşa edebileceğini belirttiği konuşmasının devamında şunları söyledi: “kürt kadınının bugün eriştiği düzey geçmişle kıyaslanamayacak kadar ileridir. Günümüzde on binlerce kadın Rojava’da savaşın en ön cephelerinde direnerek Kürdistan’ı savunmaktadır. Bu da kadınların artık davalarını ve ülkelerini savunmak için silahlanıp savaşabileceklerinin ispatıdır.”

Asya Abdullah konuşmasında konferans delegelerine kadın örgütlenmesi için komitelerin kurulması çalışmalarına büyük bir ciddiyetle yaklaşmaları gerektiğini de ifade ederek “unutmayın ki kadınların bir toplumu yönetebilmeleri için öncelikle kendilerini sıkı örgütlemeleri gerekir” dedi.

Konuşmasının sonunda konferans delegelerine başarı dileklerini ileten PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, tüm kadınlara mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu. / ANHA

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER