Avukat Cumhur Keskin mezarı başında anıldı

Van'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hakkari eski Milletvekili Avukat Cumhur Keskin, ölümünün 22. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Avukat Cumhur Keskin mezarı başında anıldı

Hakkari eski Milletvekili Avukat Cumhur Keskin, 14 0cak 2000 tarihinde, saat 17.00'de avukatlık yaptığı Van'da, bürosu önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Keskin için vefatının 22. Yıl dönümünde Hakkari Barosu, Durankaya Eski Belediye Başkanı Fatih Keskin, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Avukat Cumhur Keskin’in ailesi ve sevenleri katılımı ile bir anma programı düzenlendi.  

7-001.jpg

Dağgöl Mahallesi Kalealtı Mezarlığındaki kabri başında yapılan anma programında Hakkari Barosu adına hazırlanan açıklamayı okuyan Avukat Mevlam Merzoğlu, Av.Cumhur Keskin’in mesleki faaliyetlerini icra ederken, öldürüldüğünü, Keskin’in şahsında avukatlık mesleğine yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

2.jpg

Avukat Cumhur Keskin’in, Hakkari’nin yetiştirdiği nadide insanlardan, Türkiye’nin sayılı hukukçulardan ve bölgenin de sevilen bir aydınlık beyni olduğunu dile getiren Merezoğlu, “Yaşadığı sürece kendini halkına ve insanlarına adamış, avukatlık hayatında ve milletvekilliğinde de bölgesine önemli hizmetleri olmuştur. Saygıdeğer meslektaşımızın halkın yanında, mazlumun ve mağdurun dostu, hukukun ve adaletin yılmaz savunucusu olduğunu, aynı zamanda ülkemiz ve özellikle bölgemiz için yeri doldurulamayacak kadar bir boşluk bıraktığını söylemek gerekir. Hak, hukuk ve adaleti her koşulda savunan ve kollayan bir sivil toplum kuruluşu olarak gayemiz odur ki; insan yaşamına yönelik her türlü saldırının son bulması, insanı insan olduğu için seven ve insanın birey haklarına her durumda saygı duyan bir toplum yapısının temel alınmasıdır” dedi.

1.jpg

Merezoğlu, “Hukukun ve adaletin savunucuları olarak her daim bu mirasa sahip çıkarak, meslektaşlarımıza yönelik saldırılara karşı dik duracağımızın, her durumda ve şartta koşulsuz mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyor, saygıdeğer meslektaşımız Av. Cumhur Keskin’i saygıyla ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

1-001.jpg

Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin ise 22 yıldır Merhum Cumhur Keskin’i baro ile beraber ailesi ve sevdikleri ile beraber andıklarını söyledi.

3.jpg

Feodal zihniyetin her zaman büyük derin yaralar bıraktığına dikkat çeken Keskin, Rahmetli Avukat Cumhur Keskin’in siyaset üstü sevilen sayılan bir insan olduğunu kaydetti ve ekledi: “Her zaman onu saygıyla anacağız. Yeri bizde farklıydı. Yeri Cenneti mekan olsun inşallah”

Meslektaşları, ailesi ve sevenleri Cumhur Keskin’in kabrine karanfil bırakırken, Kur'an-ı Kerim'in okunması ve yapılan duaların ardından anma programı sona erdi. / Hakkari Objektif Haber

4.jpg

6.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER