Yüksekova'daki 3 STK'dan ortak açıklama: En büyük erdem affetmektir

Yüksekova'da 11 Ocak günü yaşanan ve 4 kişinin yaralandığı kavga ile ilgili ilçedeki 3 Sivil Toplum Kuruluşu ortak bir açıklama yaparak tarafları sağduyuya çağırdı.

Yüksekova'daki 3 STK'dan ortak açıklama: En büyük erdem affetmektir

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan; Yüksekova’da birkaç gün önce yaşanan ve 4 kişinin yaralandığı kavga ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Olayın olduğu andan beri ilçede bir gerilim ve tedirginlik yaşandığı belirtilen açıklamada, “Bilindiği üzere birkaç gün önce ilçemizde vuku bulan tatsız ve şiddet içeren bir kavga yaşandı. Esnaf ve Sanatkarımızın, dolayısıyla halkımızın yoğun olarak bulunduğu çarşı merkezinde, büyük bir paniğe neden olduğu gibi sonucunda 4 vatandaşımızın yaralanmasına sebep olmuştur. Olayın oluşundan itibaren ilçemizde bir gerilim ve tedirginlik ortaya çıkmıştır. Sadece taraflar arasında değil, tüm ilçemizde ve civar komşularda da bu hissedilir boyuta gelmiştir” denildi.

‘Çocuklarımızı bırakın kaybetmeyi, tırnağına zarar gelmesini kabul edemeyiz’

Tüm kavgaların mutlaka uzlaşı ve barışla sonuçlandığı vurgulanan açıklamada, “Bunun için başından beri takipçisi olduğumuz bu nahoş meselenin de varacağı yer barış olmalıdır. Kavgadan kimse fayda görmez bilakis her kesim zarar görür. Çocuklarımız kolay kolay büyümüyor ve çocuklarımızı bırakın kaybetmeyi, tırnağına zarar gelmesini kabul edemeyiz. Bu vesile ile; halkımızın gerilimi tırmandıracak tüm tutumları uyarması, tarafları sükunete davet etmesi, barışmaya götürecek yöntemler geliştirmesi beklentimizdir. Özellikle tarafların, olmuş bu kavgadan geri durması talebimizdir. Unutulmamalıdır ki en büyük erdem, yürek affedendir. Barışa giden, el uzatan, kucaklayan taraflar olacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Biz Esnaf ve Sanatkârlar ve tüm STK’lar olarak; Kavganın taraflarından bu yönlü beklenti içindeyiz. Ayrıca üzerimize düşen her türlü maddi ve manevi beklentiyi de karşılamaya hazır olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Başta yaralılara bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını dilerken, birlik ve beraberlik içinde mutlu ve müreffeh ilçemize kavuşmayı diliyoruz” ifadelerine yer verildi. / Yüksekova Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER