Avukatları Yayla ve Doğruyol’un Otopsisini Anlattı

İstanbul Adliyesindeki rehine operasyonunda öldürülen Yayla ve Doğruyol’un cenazeleri Giresun ve Ankara’ya gönderildi. Avukat Yılmaz, yüzleri de dahil vücutlarının pek çok yerinden, çok sayıda kurşunla vurulmuş olduklarını, tutanağın kendilerine verilmediğini anlattı.

Avukatları Yayla ve Doğruyol’un Otopsisini Anlattı
 Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alıp polisin operasyonuyla öldürülen Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un cenazeleri Giresun ve Ankara’ya gönderildi.

Yayla’nın otopsisinde de bulunan avukat Özgür Yılmaz bianet’e yaptığı açıklamada, ölü muayene tutanağının kendilerine verilmediğini, ancak otopside gördüğü kadarıyla Yayla’nın üzerinden dokuz kadar mermi çıktığını, yüzünden de vurulmuş olduğunu söyledi.

Yılmaz, her iki cenazenin de yüz kısımlarından tanınmayacak halde olduğunu anlattı.

Tek silah, 43 kovan, 21 mermi

Gazetelerdeki haberlere göre Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın altıncı kattaki odasında yapılan olay yeri incelemesinde de odada 7.65 mm çapında bir silah ve 43 boş kovan ile 21 tane dolu mermi bulundu.

Cenazeleri İstanbul’dan gönderildi

Yayla ve Doğruyol’un cenazelerinin Gazi Mahallesine götürülmesine ve Gazi Mezarlığına gömülmesine İstanbul Valiliği izin vermedi. Bunun üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan dün akşam saatlerinde çıkarılan cenazeler İstanbul dışına gönderildi.

Avukat Günay Dağ, Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada, ailelerin ve Yayla’nın vasiyetine rağmen cenazelerin Gazi Mahallesine götürülmesine valiliğin “güvenlik gerekçesiyle” izin vermediğini açıkladı.

Yayla’nın cenazesi Giresun’a, Doğruyol’un cenazesi Ankara’ya götürüldü. Cenaze törenleri bugün yapılacak.

Cenazelerin Gazi Mahallesine götürülmesini isteyen Halk Cephesi üyelerinin Adli Tıp Kurumu önündeki eylemine de polis saldırdı, 30’un üzerinde kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gazi Mahallesinde aynı amaçla yapılan eyleme de polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale edildi, çatışma yaşandı.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER