Şafak Yayla'nın Cenaze Evini Taşladılar

Adliyedeki rehine operasyonunda öldürülen Şafak Yayla’nın cenazesinin getirildiği köyündeki evi taşlandı, toplanan grup ailesine küfür etti. Yayla’nın dayısı Esat Berberoğlu “Biz insan değil miyiz” diye tepki gösterdi.

Şafak Yayla'nın Cenaze Evini Taşladılar
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alıp polisin operasyonuyla öldürülen Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un cenazeleri Giresun ve Ankara’ya gönderildi.

Yayla’nın bu sabah memleketi Giresun’un Çanakçı ilçesi Karabörk köyündeki evine getirildiği sırada saldırıya uğradı.

Evin yakınındaki Çanakçı Deresi üzerindeki köprüde toplanan bir grup küfür ederek ellerindeki taşları eve doğru attı. Grup, taşları eve isabet ettirenleri kendi aralarında kutladı. Grup evin çevresinde önlem alan jandarma barikatını yararak eve doğru da yürümek istedi, jandarma izin vermedi.

Yayla cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından evinin bahçesine gömülecek.

Cenazenin eve getirilişi sonrasında gazetecilere konuşan Yayla’nın dayısı Esat Berberoğlu şunları söyledi:

“Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir çocuktu. Bu çocukların bu hale gelme nedenleri nelerdir? Bu çocuklar da bizim canımızdır. Biz insan değil miyiz?"

"Bunu terörist diye yazacaklar. Bu ülkenin asıl teröristi kimse ona lanet olsun. Terörist bu ülkeyi soyanlardır. Hukuk fakültesinde okuyan çocuğa terörist diyorlar. Buradan ilan ediyorum Şafak Yayla terörist değildir“ dedi.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER