Yusuf Temel'i binler son yolculuğuna uğurladı

Bir süredir Adana’da gördüğü kanser tedavisinin ardından dün yaşamını yitiren Beytüşşebap Belediyesi eski Başkanı Yusuf Temel'in cenazesi binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Yusuf Temel'i binler son yolculuğuna uğurladı
Bir süredir Adana’da gördüğü kanser tedavisinin ardından dün yaşamını yitiren Beytüşşebap Belediyesi eski Başkanı Yusuf Temel'in cenazesi binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. 


Uzun süredir gördüğü kanser tedavisinin ardından dün yaşamını yitiren Kürt siyasetçisi ve Beytüşşebap Belediye eski Başkanı Yusuf Temel'in cenazesi Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesi tarafından Adana Araştırma Hastanesi'nden alınan Temel'in cenazesi sabah saatlerinde geçtiği Mardin, İdil, Cizre, Şırnak ve Uludere'de binlerce kişi tarafından karşılanırken, konvoyuna katılan kitle, Temel'in fotoğraflarını araçlarına astı.

Cenaze konvoyunun Beytüşşebap ilçesine varmasıyla esnaflar kepenklerini kapatarak, karşılamaya katıldı. Cenaze önce Temel ailesinin evinin önüne daha sonra da DBP ilçe binası önüne getirildi. Cenaze töreninde HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız, bölge belediye eş başkanları, HDP, DBP il ve ilçe örgütü yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri da hazır bulundu. 



Saygı duruşunun ardından MEYA-DER Cizre Şubesi Eş Başkanı Mele Kasım Yiğit, Temel'in mücadeledeki yerine dikkat çekerek, "Yusuf 40 yıldır bu mücadelenin içinde yerini almış bir arkadaş. Büyük bir emek ve bir duruş gösterdi. Temel, yaşamını yitirmeden önce Kobanê direnişinde de yerini almıştı. Gidince de bize zafer sözünü vermişti. Büyük yaşına rağmen Kürt gençleri ile beraber Kobanê mevzilerinde mücadele etti. Hastalığına hiç aldırış etmeden Kobanê'nin kurtarılması için savaştı" diye konuştu. 

Temel'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız ise, "Öncü anlamında örnek bir arkadaştı. Her zaman Kurdewar giysilerini giyer ve bu duruşuyla bize mesaj verirdi. Her zaman onun duruşuna minnettar kalacağız. Heval Yusuf'a söz veriyoruz ki onun istek ve hayallerini yerine getireceğiz" dedi.

Temel ailesi adına konuşan kardeşi Temer Temel de ağabeyinin cenaze törenine katılan herkese teşekkür ederek, "Yusuf sadece benim ağabeyim değildi, ilişkimiz arkadaş ve yoldaşlık ilişkisiydi. Büyük bir mücadele yürüttü. Verdiği bu mücadeleden dolayı herkesin gönlünde taht kurmuş. Bizi yalnız bırakmadıkları için tüm Botan halkı ve herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından binlerce kişi Temel'in cenazesini omuzlara alarak DBP İlçe Örgütü binası önünden Xirabe Mezarlığı'na götürerek, toprağa verdi. Temel için Halk Meydanı'nda taziye çadırı açıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 09:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Teee
Teee - 9 yıl Önce

Mekanı cennet olsun

SIRADAKİ HABER