Baluken: HDP baraj altında kalırsa AKP savaş başlatacak

Partisinin Bingöl’deki seçim çalışmalarına katılan HDP Gurup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, HDP’nin barajın altında kalması durumunda AK Psrti’nin savaş başlatacağını söyledi.

Baluken: HDP baraj altında kalırsa AKP savaş başlatacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve HDP Diyarbakır Milletvekili adayı İdris Baluken Bingöl’deki seçim çalışmaları sırasında değerlendirmelerde bulundu.

Baluken’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Çözüm süreci Sayın Abdullah Öcalan’ın gayretleri ile yürüyor. AKP hükümeti yürüyen çözüm sürecine rağmen, bizim çabalarımıza rağmen, son gerçekleştirilen ve 13 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısında savaş kararı almıştır. Bu bizim için nettir ve bu bilgiye sahibiz.

“Güvenlik toplantısında alınan bu karar, eğer seçim gündemi olmasaydı muhtemelen hayata da geçirilecekti. Ama şimdi bir seçim sürecinde olmamızdan kaynaklı AKP bu savaş kararında çekinceli yaklaşıyor. Çünkü Kürdistan halkının oylarına ihtiyacı var.

” ‘Ben savaş kararı aldım şimdi de gelip sizden oy istiyorum’ dememek için bu kararını hayata geçirmiyor. Şundan eminiz, eğer AKP bu seçimde elini güçlendirip, HDP’yi baraj altında bırakılırsa yine büyük bir savaş başlatabilir. Ağrı’da yaşanan da Milli Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu savaş kararının bir parçasıdır.

“Hepimizin üzerine düşen AKP’nin aldığı bu kararı boşa çıkarmaktır. Bunun da yolu seçimde AKP’nin oyunu düşürmek, HDP’nin de barajı geçmesini sağlamaktır. Bunu hayata geçirirsek AKP istediğini yapsın bir daha savaşı başlatamaz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER