Baluken: HDP'nin tasfiyesi ile bütün muhalefet tasfiye edilecektir

Meclis Genel Kurulu’nda başlayan dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair görüşmelerde konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “HDP’nin tasfiyesi ile birlikte bütün muhalefet tasfiye edilecektir” dedi, tasarının “Meclis’e yönelik bir darbe girişimi olduğunu” söyledi.

Baluken: HDP'nin tasfiyesi ile bütün muhalefet tasfiye edilecektir

Dokunulmazlık görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda başladı.

Görüşmelerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına konuşan Grup Başkanvekili İdris Baluken, gündeme alınan dokunulmazlık tasarısının “Saray’ın Meclise yönelik bir darbe girişimi olduğunu” söyledi.

Baluken, “HDP’nin tasfiyesi ile birlikte bütün muhalefet tasfiye edilecektir” dedi.

Baluken’in konuşmasının bir kısmı şöyle:

“HDP’nin tasfiyesi ile bütün muhalefetin tasfiye edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu durumu AKP ve Erdoğan için bir hayat memat meselesi olarak görmek lazım.

“HDP, 7 Haziran seçimlerinde önce ‘Seni Başkan Yaptırmayacağız’ demiş ve parti çalışmalarına ve mitinglerine yapılan bombalara rağmen bu iddiasını hayata geçirmiştir. HDP, 1 Kasım seçimlerinde darbe barajını aşmayı başarmış Erdoğan’ın totaliter rejim planlarını boşa çıkarmıştır. Her türlü karalama linç kampanyaları kesintisiz bir şekilde sürdürülmüştür. Sur, Cizre, Nusaybin başta olmak üzere katliam planları ile bile HDP’nin mücadelesi bastırılamamıştır.

“Bütün bunlara rağmen sonuç alamayan AKP ve Erdoğan, son çare olarak HDP’yi meclisten atmaya karar verdi.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER