Baluken, hükümet kurma sürecinin yavaş işlemesine tepki gösterdi

Meclis çalışmaları ve hükümeti kurma sürecinin yavaş işlemesine HDP’den tepki geldi. Yeni meclis başkanını uyaran HDP Grup Başkanvekili Baluken, Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın HDP’yi hedef alan sözlerine de yanıt verdi.

Baluken, hükümet kurma sürecinin yavaş işlemesine tepki gösterdi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis’te düzenlediği ilk basın toplantısında yeni meclis başkanı ve hükümete tepki gösterdi. Meclis çalışmalarına henüz başlanmamasını eleştiren Baluken, koalisyon hesapları çerçevesinde, “Kendini seçtiren flu bir siyasi partinin gönlünü hoş tutmak amacıyla” bu gecikmeler yaşanıyorsa İsmet Yılmaz’ın tarafsızlığını yitirmiş olacağını söyledi.

Daha hükümet kurma süreci işlemeden erken seçim tartışmaları yürütülmesine de tepki gösteren Baluken, bunu 7 Haziran seçimlerinde oy kullanan iradeye saygısızlık olarak nitelendirdi.

Akdoğan’a yanıt

Baluken, “HDP sadece istemeye alışmış” diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a da, “Tıkanıklığın sebebi AK Parti’nin ciddi samimi davranmamasıdır. Samimi ise izleme heyeti, tecridin kaldırılması, müzakarelerin resmileştirilmesi konularında net açıklama yapsın” yanıtı verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 11:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
allah rahmeteylesin
allah rahmeteylesin - 9 yıl Önce

Amin

SIRADAKİ HABER