Baluken: Provokasyonlara mahal vermeyeceğiz

Amed'de seçim bürosu açılışında konuşan HDP milletvekili adayı İdris Baluken, Erdoğan'ın HDP'ye yönelik sarf ettiği sözleri hatırlatarak, "HDP'nin barajı geçeceğini başkanlık rüyasından uyanarak gören Erdoğan HDP'ye saldırmaktadır" dedi.

Baluken: Provokasyonlara mahal vermeyeceğiz
HDP’li adaylar, Türkiye ve Kürdistan’da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Amed’de seçim bürosu açılışında konuşan HDP milletvekili adayı İdris Baluken, Erdoğan'ın HDP'ye yönelik sarf ettiği sözleri hatırlatarak, "HDP'nin barajı geçeceğini başkanlık rüyasından uyanarak gören Erdoğan HDP'ye saldırmaktadır. Bunun içinde Ağrı'da olduğu gibi farklı yerlerde de provokasyonlar devreye koyuyorlar. Bizler bu provokasyonlara mahal vermeyeceğiz" dedi. 


DERSİM

HDP Dersim milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin esnafı ziyaret etti. Adaylara HDP, DBP, Partizan, DHF, ESP, EMEP yöneticileri de eşlik eti. Ziyaretlerde hem adaylar tanıtıldı hem de seçimlere ve çalışmalara dair bilgilendirme yapıldı.

ÇANAKKALE 

HDP Çanakkale İl Örgütü, düzenlediği etkinlikle HDP'li milletvekili adaylarını tanıttı. Dabakoğlu Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe kimi sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile kitle katıldı. Adaylara büyük ilginin gösterildiği etkinlikte konuşan HDP Çanakkale İl Eşbaşkanı Rahime Kanılga, 7 Haziran'da bütün dilleri, farklılıkları, inançları ve ötekileştirilenleri ortak bir çatı altında buluşturacaklarını belirtti. Kanılga'nın konuşmasının ardından adaylar, alkışlar eşliğinde tanıtıldı. 

İSTANBUL

HDP'nin İstanbul'daki seçim çalışmaları çerçevesinde de HDP Esenyurt İlçe Örgütü, Pınar Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açtı. Partinin 3. Bölge milletvekili adaylarının da katıldığı büro açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

KOCAELİ 

HDP Kocaeli İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Darıca'da kadın seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılışa HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Ayfer Koçak da katıldı. Açılış öncesi konuşan Koçak, HDP ile pek çok demokratik yeniliğin siyasal hayata kazandırıldığını belirterek, diğer partilerin de HDP'nin bu özgürlükçü çizgisinden etkilendiğini söyledi. 

Koçak'ın konuşmasının ardından, kadın seçim bürosu yine kadınların çektiği halaylar ve zılgıtlar eşliğinde açıldı. 

SAMSUN 

HDP Samsun İl Örgütü, milletvekili adaylarının katılımıyla halk buluşması düzenledi. HDP'li yöneticiler ile kalabalık bir kitlenin katıldığı buluşmada söz alan HDP Samsun Milletvekili Adayı Alp Altınörs, "Bizim Karadeniz sevdamız seçimlik değil. Dün olduğu gibi seçimden sonra da Karadeniz'de olacağız" dedi. Ardından Bafra ve Çarşamba ovalarında köylülerin yaşadığı sorunlara değinen Altınörs, "HDP, Türkiye'yi yeniden tarımda kendine yeterli hale getirmeye adaydır. Gıda güvenliğini sağlayacağız, köyleri yeniden canlı birer yaşam ve üretim merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

Altınörs'ün konuşmasının ardından adaylar kendilerini tanıtarak kısa konuşmalar yaptı. Buluşma, "Biz'ler Meclise", "Yaşasın hakların kardeşliği" sloganları ve çekilen horon ve halaylar eşliğinde program son buldu. 

AMEO

HDP Amed milletvekili adayları Feleknaz Uca ve İmam Taşçıer, seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret etti. Ekinciler Caddesi'nde ve semtte kurulan pazarda dolaşan adaylar, hem kendilerini tanıttı hem de halkın taleplerini dinledi. Adaylara ziyaretler sırasında kurum temsilcilere ve partililer de eşlik etti. Esnaflarla sohbet eden adaylar, halkın desteğini istedi.

Ziyaretlerde konuşan HDP Amed milletvekili adayı Feleknaz Uca, yüzde 10 gibi bir baraj kaygılarının olmadığını belirterek, "8 Haziran sabahı buna bütün Türkiye halkları şahit olacaktır" dedi. HDP'nin "Yeni Yaşam" çağrısına değinen Uca, "Biz HDP olarak bütün halkların eşit ve özgür, olabilmesi için çaba gösteriyoruz. Fakiri daha fakir, zengini ise daha zengin yapacak bir anlayışı red ediyoruz" diye konuştu. 

Esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan adaylar, esnafların ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Esnaflar ise 7 Haziran seçimlerinde HDP dışında hiçbir partiye oy vermeyeceklerini belirterek, "Diğer partileri limon gibi sıkacağız" esprisiyle desteklerini iletti.

KARAÇLI, TERKAN VE KAĞITLI KÖYLERİNDE SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI

HDP'li adayları İdris Baluken ve Nesrin Şanlı, seçim kampanyasını Karaçalı, Terkan ve Kağıtlı köylerinde seçim bürosu açılışını sürdürdü. HDP'li adaylara HDP ve DBP'li yöneticiler ve Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin de eşlik etti. Karaçalı köyünde yapılan açılışta konuşan HDP Amed milletvekili adayı İdris Baluken, "HDP'nin barajı geçeceğini başkanlık rüyasından uyanarak gören Erdoğan HDP'ye saldırmaktadır. Bunun içinde Ağrı'da olduğu gibi farklı yerlerde de provokasyonlar devreye koyuyorlar. Bizler bu provokasyonlara mahal vermeyeceğiz" ifadesinde bulundu. 

HDP'nin seçim bürolarına dönük saldırılara da değinen Baluken, "Saldırı çeteleri"nin kirli amacının HDP etrafında ortaya çıkan ve yükselen özgürlük heyecanını bastırmaya dönük olduğunu ifade etti. HDP'nin, dini iktidar aracı olarak kullananlara karşı olduğunu söyleyen Baluken, "Erdoğan daha doğmadan bizler dinimizi Kuran'dan Peygamberimizden öğrendik. Halkımız kendi dinini Erdoğan'dan öğrenmeyecek kadar inançlıdır" dedi. 

Karaçalı'daki açılışın ardından sırasıyla Terkan ve Kağıtlı köylerine geçen adaylar seçim bürosu açılışını yaptı. Seçmenin yoğun ilgisiyle karşılanan adaylardan Baluken'e halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın koşulları ve sağlık durumuna ilişkin sorular yönelterek, Öcalan'ın durumu hakkında bilgi aldı.

TAN VE DEMİREL’DEN TİCARET BORSASINA ZİYARET

HDP Amed milletvekili adayları Altan Tan, Çağlar Demirel, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ve BDP İl Başkanı Ali Şimşek, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Altan Tan, Amed’deki tüm kurum, kuruluş ve kanaat önderlerini ziyaret ettiklerini belirterek, ziyaretlerdeki esas amacın yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tan, "Amacımız, ziyaret ettiğimiz herkesin yapılan çalışmalar hakkında görüş ve kanaatlerini almaktır" dedi.

Amed Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ise, seçim sürecinin halka, ülkeye ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

ANTEP 

HDP'nin Antep adayları Mahmut Toğrul, Gülseren Kocaer, Osman Demirci, Fatoş Çetinkaya ve Mecit Bozkurt, seçim çalışmaları kapsamında Şahinbey ilçesine bağlı Vatan, Beybahçe ve Perilikaya Mahalleri'nde DBP'li ve HDP'li yöneticiler ile birlikte esnafı ziyaret etti. Ziyaretler sırasında konuşan HDP adayı Toğrul, Antep'te son dönemlerde on binlerce işçinin haksız yere işten atıldığını ifade etti. Bunun sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu belirten Toğrul, bu durumu değiştirmenin yönteminin 7 Haziran'da HDP etrafında örgütlenmek olduğunu vurguladı. Bir genç esnafın askerlik için "Ben vicdani ret hakkımı kullanmak istiyorum" demesi üzerine Toğrul, seçim beyannamesinde vicdani ret ile ilgili tutumlarını hatırlattı. 

ŞAHİNBEY’DE BÜRO AÇILIŞI

Şahinbey ilçesine bağlı Karayılan Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açıldı. Açılışa, HDP Antep milletvekili adayları Celal Doğan, Gülseren Kocaer, Fatoş Çetinkaya, Mahmut Fermanoğlu, Dilek Büyükkaya, Mecit Bozkurt ve Recai Yılmaz'ın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Seçim bürosunun olduğu sokak rengârenk HDP bayraklarıyla donatıldı. Açılışı halay çekerek bekleyenler arasındaki kadınlar yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Coşkunun hâkim olduğu sokakta, milletvekili adayları sokağa girince bir kat daha arttı. Kitle sık sık "Biz'ler Meclis'e" sloganı attı.

Milletvekili adayları daha sonra seçim çalışmaları programları kapsamında, Göllüce ve Narlıtepe mahallerinde gerçekleştirilen seçim bürosu açılışlarına katıldı. Tüm adayların katılım gösterdiği etkinliklerde, "Bijî Serok Apo", "Jin jiyan azadî", "PKK halktır halk burada", "Be Serok Jiyan nabe" sloganları atıldı. Havai fişeklerin de patlatıldığı etkinlilerde, seçim bürolarının açılışları Barış Anneleri tarafından yapıldı. Narlıtepe Mahallesi büro açılışı etkinliğinde konuşan HDP adayı Doğan, "Bijî Serok Apo" sloganları ile karşılaşınca kitleye "Ben de sizin selamınız olup, Serok Apo'ya ulaşacağım" diye karşılık verdi. 

ŞEHİTKAMİL İLÇESİNDE BÜRO AÇILIŞI

HDP'nin Antep milletvekili adayları Recai Yılmaz ve Dilek Büyükkaya, kentte kutlu doğum haftası dolayısıyla Seyyid Şeyh Ali Dergâhı'nda verilen mevlide katıldı. Mevlitte 3 dilde (Türkçe, Arapça ve Kürtçe) ilahiler okundu. 

Milletvekili adayları Recai Yılmaz ve Dilek Büyükkaya, mevlidin ardından partilerinin diğer milletvekili adayları Gülseren Kocaer ve Mecit Bozkurt ile birlikte Şehitkamil ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışına katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı açılış öncesi çalınan müzikler eşliğinde halaya duruldu. Yurttaşların ilgisi ile karşılaşan adaylar, halkı selamlamalarının ardından büronun açılışı yapıldı.

URFA

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden HDP Urfa Milletvekili Adayı Serhat Dicle Yüksel bugün de esnafı ziyaret etti. Sabahın ilk saatlerinde Hal pazarına geçen HDP Urfa Milletvekili Adayı Serhat Dicle Yüksel ve HDP Viranşehir ilçe Eşbaşkanı Tamer Şenbayram, Pazar esnafını tek tek gezdi. Esnaftan destek isteyen Yüksel, "Meyve ve sebzeler ateş pahası, yurttaşlarımız sofralarına sebze alamıyor, meyve alamıyor. Sebze ve meyve tüketmeyen insanlar yavaş yavaş sağlık sorunları yaşarlar. Bu nedenle bizler bu göreve talip olduk. Yurttaşlarımıza eşit bir yaşam yaşatmak için bu yola girdik. Halkımızın sofrasında hiçbir gıdası eksik olmayacak" dedi. 

Yüksel, ardından Kasaplar çarşısına geçerek, esnafı gezdi. Ziyaret sırasında konuşan Yüksel, "Üzücü bir durum ama artık yurttaşlarımız sonrasında et göremez oldu. Etin kilosu 25 TL'yi geçti. Kasaplarımız iş yapamaz oldu. Fakat halkın partisi HDP ile bu sorunlarımız bitecek. Sizlerin desteği ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz" dedi. Yüksel, ardından Eski Urfa Caddesi'nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. 

HATAY

HDP Hatay Milletvekili adayları Nihat Eraslan, Kerem Nalbant, Hilmiye Kızılay, Bekir Soylu, Abdulkerim Aslan, HDP İskenderun ilçe örgütünün organize ettiği kahvaltıda basın mensupları ile Teras Kafede bir araya geldi. Kahvaltıya HDP PM Üyesi Zeki Koç, HDP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Basın emekçilerinin yoğun ilgi gösterdiği kahvaltıda adayların tanıtımının ardından HDP Hatay milletvekili adayı Nihat Eraslan, HDP'nin tüm halkları kucakladığını dile getirerek, AKP'nin baskıcı ve diktatöryal rejiminin 8 Haziran'da son bulacağını ve Türkiye halklarının özgürlüğe kavuşacağını söyledi.

ADANA

HDP Adana milletvekili adayları Meral Danış Beştaş, Vedat Özkan, Hatice Kavran ve Hıdır Koluman'ın Barbaros Mahallesi'nde halkın katılımı ile seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa binlerce kişi katıldı. Büro açılışında konuşan HDP Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, 7 Haziran seçimlerinin halkın demokrasi ya da diktatörlükle yönetileceğinin yönünde bir yol ayrımı olduğunu ifade etti. Başkanlık için HDP'nin baraj altında bırakılmak istendiğini dile getiren Beştaş, "Bizi çatışmalarla yan yana göstermek istiyorlar. Onların yalanlarına kanmayacağız. Provokasyonlarını göreceğiz ve sadece seçim çalışması yapacağız" diye konuştu. 

Türkiye'de anadilinde eğitimin hala yasak olduğunu ifade eden Beştaş, her mahalleye anadilinde kreşler açacaklarını söyledi. Kadınların rolünün HDP'de tartışılmaz olduğun altını çizen Beştaş, kadınların seçim çalışmalarında da en önde yer aldığını dile getirdi. HDP Adana milletvekili adayı Veda Özkan da, HDP'nin tüm kesimlerin bir arada olabildiği tek parti olduğunu dile getirdi. Özkan, "Tek başına iktidar olmaya devam ederlerse halka zulmetmeye devam edecekler" diye belirtti.

MERSİN

HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işten atılan işçileri ziyaret etti. İşçilerin yoğun ilgi gösterdiği Fırat, işçilerin sorunlarını dinleyerek, işçilere her zaman destek vereceklerini dile getirdi. Yaklaşık 8 ay önce direnişe geçen işçileri dinleyen Fırat, HDP'nin işten atmaların karşısında olduğunu belirterek, devletin 12 Eylül ile birlikte işçileri sendikasızlaştırarak, yalnızlığa mahkûm ettiğini ve işçilerin birlikteliğinin kırılması üzerinde politikalar ürettiğini ifade etti.

Ziyarette konuşan işçiler, taşeron sistemin başta kamusal alanlar olmak üzere çalışma yaşamında ortadan kalkması gerektiğini ifade ederek, HDP'nin seçim beyannamesinin bu çerçevede işçilerin talepleri üzerine hazırlandığını gördüklerini vurguladı. HDP'nin seçim beyannamesinin diğer siyasi partilerin seçim beyannamelerinin çok ötesinde olduğuna dikkat çeken işçiler, 7 Haziran'dan sonra partilerin seçim beyannamelerinde dile getirdiklerini samimi bir şekilde hayata geçirmelerinin önemli olduğunu hatırlattı. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde ise HDP milletvekili adayları Ali Tanrıverdi, Nazım Aslan ve Gülay Bingöl esnaf gezisi yaparak esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaretlerine Mitatpaşa Mahallesi'nden başlayan adaylar Gazipaşa Mahallesi'ne kadar yol üstünde bulunan esnafları ziyaret ederek destek istedi. 

Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı 45 Evler Mahallesi'nde bulunan Mardin Derikliler derneğini ziyaret eden HDP Mersin adayları Çilem Öz, Mahmut Karabulut ve Nursel Dermir dernek yöneticileri tarafından çiçeklerle kapıda karşılandı. Ziyarette konuşan Çilem Öz, "Mecliste bizim olanı biz temsil edeceğiz. Bize lazım olan bizim halkımızın bize vereceği oy değil, bütün halkların oyudur. HDP barajı mutlaka aşacak ancak bunu sizin vereceğiniz destekler ile başara biliriz" dedi. Ardından konuşan Mahmut Karabulut ise HDP ile yeni yaşamı inşa ettiklerini, Türkiye halklarından HDP'nin olumlu tepkiler aldığını HDP'nin barışın umudu olarak görüldüğünü ifade etti. HDP'nin önünde hiç barajın aşamayacağını kaydeden Karabulut, "Barajları Türkiye halkları ile yerle bir edeceğiz" dedi.

ŞAHİNTEPESİ MAHALLESİ’NDE HALK TOPLANTISI

Mersin HDP Milletvekili adayları Çilem Öz ve Dengir Mir Mehmet Fırat seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir ilçesi Şahintepesi Mahallesi'nde halk toplantısı gerçekleştirdi. HDP bayraklarıyla süslenen alanda bekleyen onlarca kişi HDP milletvekili adaylarını alkışlarla karşıladı. Toplantıda konuşan HDP Mersin Milletvekili Adayı Çilem Öz, "Bu ülkeye demokrasi getireceğiz ve artık ötekilerin ölmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Öz, Bu yıl Kobanê zaferi yaşadıklarını bu zaferi de Haziran seçimleriyle taçlandıracaklarını dile getirerek, Türkiye'nin her tarafında HDP'nin konuşulduğunu belirtti. 

Adaylardan Dengir Mir Mehmet Fırat ise, dönemin başbakanı şimdiki cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir görüşmeyi halka anlatarak AKP'den neden istifa ettiğini anlattı. Halka AKP'yi kurarken tüm halklara demokrasi ve özgürlük getireceğine inanarak kurduklarını fakat söz konusu Kürtler olunca değişmeyen dile karşı istifa ettiğini belirtti. "Ben Kürtlere anadilinde okul açmak gerekir dediğimde o dönem başbakan olan Recep Tayip Erdoğan'ın onların devletimi var ki anadillerinde okul açalım" dediğini anlatan Fırat, yapılan bu haksız uygulamalardan sonra istifa ettiğini ve siyasete noktayı koyduğunu aktardı. Fırat, siyasete girmesinin sebebinin ise, Başkanlık sistemi tartışmalarından kaynaklı olduğunu belirten Fırat, "Türkiye'ye Türk usulü Başkanlık sistemi getirilerek halklar bir birine kıydırılmak isteniyor" dedi. Bu yüzden siyasete girme gereği duyduğunu belirten Fırat, "Ben emekliliğe ayrılmış fakat seferberlik halinde silâhaltına alınan biriyim" diyerek seçime ne kadar önem verdiğini aktardı.

ARAP ALEVİLERLE DAYANIŞMA GECESİ

Mersin'in Akdeniz İlçesi Kazanlı mahallesinde ise HDP adayları, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi'nin düzenlediği Arap Alevilerle dayanışma gecesine katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ufuk Sultanoğlu, "Hatay Serinyol'da kurulmak istenen ve DAİŞ çetelerini eğitmek için açılan eğit donat kampları mevcut bundan sonra top seslerini duymayacağız bizzat toplara maruz kalacağız" dedi. Ardından konuşan HDP adayı Çilem Öz, Arap Alevileri Arapça selamlamayarak, Hatay'da yapılan eğit- donat kamplarında DAİŞ çetelerinin eğitilmek istendiğini ve bu çetelerin dünya halkalarına düşman olduğunu aktardı. Öz, Seçimlerde HDP dışında diğer partilere verilecek her bir oyun AKP'ye gideceğini ve böylece 400 Milletvekilli bir canavar ortaya çıkacağını söyledi. Öz, "Hep birlikte el ele verelim hakların kardeşliğini sağlayalım" dedi.

KARS 

HDP Kars milletvekili adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanli ve Önder Fidanboy, çok sayıda yurttaşın katılımıyla kent merkezinde seçim bürosu açtı. Sabah saatlerinde ilk olarak esnafı ziyaret eden adaylar, esnaf tarafından sıcak karşılandı. Esnaf ziyaretlerinin ardından Fayton Pazarı'ndaki HDP seçim bürosu açılışına geçen adaylar, kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Büro açılışında konuşan Özanli, kadın, erkek ve gençlerin el ele vererek, inkâr ve imha politikaları yürüten sistem partilerini yok edeceklerini vurguladı. 

Önder Fidanboy ise Kars'ın ekonomik olarak gelişmişlik projeleriyle ilgileneceğini, seçim bildirgelerinde Kars'a uygun başlıkların olduğunu belirtti. Son olarak söz alan Ayhan Bilgen de "Biz krala deli diyip devlet sırrını seçim sürecinde açıklamaya çalışacağız. Kendi koltuğu uğruna ülkeyi yangına, uçuruma ateşe götürüyorlar. Vicdanı olan herkesi krala karşı HDP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından seçim bürosu açıldı.

Adaylar buradaki açılışın ardından Digor Pazarı'ndaki seçim bürosunun açılışına geçti. Burada da kalabalık bir kitle tarafından karşılanan milletvekili adayları, halkı selamladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşmalar gerçekleştirildi. Ardından seçim bürosuna geçen yurttaşlar ve adaylar bir süre sohbet etti. 

MARDİN

HDP Mazıdağı İlçe Örgütü, Gümüşyuva (Dêr), Balpınar (Gırêsor) ve Sakızlı (Banqir) mahallelerinde çalışma başlattı. Seçim çalışmasına, Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Ali Özkan, HDP ve DBP yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Gümüşyuva (Dêr) Mahallesi'nde konuşan DBP Mazıdağı İlçe Başkanı Sefer Yıldız, seçim çalışması yürütmek üzere komisyonlar oluşturulduğunu ve Mazıdağı halkının 2015 seçimlerine biçilen tarihi öneme en güçlü bir şekilde cevap vereceklerini belirtti.

ERZURUM

HDP’nin, "BİZ'ler Meclis'e" sloganıyla il il yapacağı miting takviminde 10 Mayıs'ta düzenleneceği duyurulan Erzurum mitingi, 4 Haziran'a alındı. Perşembe günü yapılacak miting, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. 

ADANA

HDP Adana milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Meydan ve Gülpınar mahallelerinde Alevilerle ile Malatyalılar kahvesinde bir araya geldi. Toplantıya HDP Adana milletvekili adayları Rıdvan Turan, Tugay Bek ve İsmail Başaran ile kitle katıldı. Halk HDP milletvekili adaylarını coşkuyla karşıladı. Toplantıda konuşan HDP Adana milletvekili adayı Rıdvan Turan, AKP hükümetinin ülkeyi yağmalayıp, talan ettiğini söyleyerek, tek kurtuluşun halkların birliği olan HDP'de olduğunu söyledi. Turan'ın konuşması sonrası HDP Adana milletvekili adayı Tugay Bek söz aldı. Bek, AKP hükümeti döneminde faili meçhul cinayetlerinin olduğunu bunun en bariz örneğinin ise Adana'da DAİŞ destekçileri tarafından katledilen Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu olduğunu aktardı. Bek, AKP hükümetinin HDP'den korktuğu için provokasyonlara giriştiğini söyleyip, halkın provokasyonlara gelmemesini istedi. Bek, tüm halkın HDP'ye oy vermesini istedi.

SEYHAN’DA HALKLA BULAŞMA

HDP Adana milletvekilleri adayları, Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde de halkla bir araya geldi. Adana merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi'nde bulunan Newroz Caddesi'nde yapılan törenle seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışta konuşan adaylardan Meral Danış Beştaş, bu seçimlerin halkın demokrasi ya da diktatörlükle yönetileceğinin yönünde bir yol ayrımı olduğunu ifade etti. Beştaş, "Yaşadığımız acıları hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden seçim çalışmalarına dört elle sarılalım" diye konuştu. HDP Adana Milletvekili Adayı Vedat Özkan ise, HDP'nin tüm kesimlerin bir arada olabildiği tek parti olduğunu dile getirdi. 

Adana'nın Yüreğir ilçesinde ise adaylar, Levent Mahallesi'nde bulunan bir kıraathanede yurttaşlarla toplantı yaptı. 

ANTALYA

HDP gönüllüleri Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Kapalıyol caddesi üzerinde gün boyu stant açıp halka broşür dağıttı. HDP'nin bayrak ve flamalarıyla süslenen caddeden geçenlerin yoğun ilgi gösterdiği seçim standında gün boyu HDP'nin seçim şarkıları çaldı. Caddeden geçenler seçim şarkıları eşliğinde halaylar çekip "Bizler HDP, Bizler meclise" sloganları attı.

BURSA 

HDP Bursa İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Yıldırım ilçesi Arabayatağı pazar alanında halk şöleni düzenledi. HDK ve HDP'li yöneticiler ile HDP Bursa milletvekili adaylarının katıldığı şölende söz alan Milletvekili Adayı Asiye Kolçak, halkla kurdukları temaslarda oldukça fazla ilgi gördüklerini belirterek, "Bütün halkların umudu olduk. Bizi koparamazlar birbirimizden, köylü, kentli, emekçi, gençlik, kadın herkesin umudu olduk. Bugüne kadar yapılan ayrımcılığın tek tek hesabını soracağız. Nasıl kardeş olunur herkese göstereceğiz" dedi. 

Son dönemlerde partilerine yönelik geliştirilen provokatif yaklaşımların asıl sahibinin AKP olduğunu dile getiren Kolçak, "Tüm provokatif yaklaşımlara rağmen, 8 Haziran'da ezilenlerin zaferini ilan edeceğiz. Biz örgütlendikçe AKP kaybedecek, kısa zaman içinde iktidara geleceğiz" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından şölen, sanatçı Hozan Kawa'nın seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

AĞRI 

HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Fatih, 100. Yıl, Kazım Karabekir ve Yukarı Kupkıran mahallelerinde halkla bir araya geldi. Mahallelerde tanıtım broşürleri dağıtan adaylar, Yukarı Kupkıran köyünde ise seçim bürosu açtı. Seçim bürosunun açılışına HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Dilan Taşdemir, Mehmet Emin İlhan, Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay ile DBP ve HDP İl Eşbaşkanları katıldı. 

Seçim bürosunun açılışında konuşan HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, "Şu an burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bizim için büyük bir şereftir. Mücadele köylerden başlamıştır. Köyler her zaman kendilerini savunmuşlardır. Ne kadar sorun ve sıkıntı varsa da bu barajları yıkacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından adaylar seçim bürosunu açılışını yaparak halkla birlikte halay çekti.

VAN

Van Muradiye'de de HDP seçim komisyonları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmalarına Muradiye Belediye Eşbaşkanları Dr. Mehmet Ali Tunç, Safure Güneş ve Belediye meclis üyeleri de katıldı.Seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde düzenlenen halk toplantılarında seçim çalışmalar ve 7 Haziran'ın seçimlerinin önemine vurgu yapıldı. Toplantıda konuşan Muradiye Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Tunç, "7 Haziran'da 12 Eylül rejiminin yasalarına son vereceğiz. Artık bu halk engel tanımıyor. Ve bu seçimde barajı yıkarak halkın iradesinin hiçbir engel tanımadığını bir kez daha göstereceğiz" diye konuştu.

Toplantılara katılan mahalle halkı ise, "Hedefimiz secim barajı değil. Zaten bizim baraj sorunumuz yok, ancak bizler meclise daha güçlü bir kadro ile girmek istiyoruz. 7 Haziran'da barajları yıkarak tüm halkların eşitçe kendilerini ifade edecekleri bir birlikteliği meclis bünyesinde oluşturacağız" dedi. Seçim çalışmaları daha sonra yapılan hasta ve ev ziyaretleri ile sürdü.

İZMİR 

HDP, Buca'nın Çamlıkule Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı yaptı. Onlarca kişinin katıldığı açılışta konuşan HDP milletvekili adayı Kamil Ağaoğlu, "Bu seçim değilse bile bir dahaki seçimde iktidar olacağız ve bütün taleplerimizi halklarımızla kendimiz yürürlüğe koyacağız. Her dönem yeni bir iktidar geldi ve vaatlerde bulundular. En son AKP hükümeti de iktidara gelmeden önce çeşitli vaatlerde bulundu bizlere, birçok insan bu partiye destek verdi oy verdi. Ancak 13 yıldır iktidarda olan AKP'nin sahtekâr ve ikiyüzlü olduğu ortaya çıktı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER