Barış anneleri açlık grevinde

Tutuklu BDP milletvekillerin için Amed Barış Anneleri Meclisi tarafından başlatılan açlık grevini Van Barış Anneleri İnisiyatifi, İzmir Barış Anneleri İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi Meclisi devraldı.

Barış anneleri açlık grevinde
 Tutuklu BDP milletvekillerin için Amed Barış Anneleri Meclisi tarafından başlatılan açlık grevini Van Barış Anneleri İnisiyatifi, İzmir Barış Anneleri İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi Meclisi devraldı. 


Van Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, Amed Barış Anneleri Meclisi tarafından BDP'nin tutuklu 4 milletvekili İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliye edilmemesine tepki göstermek amacıyla başlatılan 2 günlük açlık grevi eylemini bir günlüğüne devraldı. 

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı’da çekilen son fotoğrafının yanı sıra Paris’te katledilen 3 kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Roboski'de katledilen 34 köylünün posterlerinin asıldığı Barış Anneleri İnisiyatifi binası salonunda bir basın toplantısı düzenlendi. 

Basın toplantısında konuşan Barış Anneleri İnisiyatifi aktivisti Rukiye Arslan, Kürt halkına karşı yapılan katliamları kınadı. 10 binlerce Kürt genci ve seçilmişlerin tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Arslan, tutuklu vekiller başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

İzmir Barış Anneleri Meclisi de BDP'li vekillerin ve hasta tutsakların serbest bırakılmaması protesto etmek amacıyla BDP İzmir İl binasında açlık grevine başladı.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Barış Anneleri, bir gün sürecek açıklık grevi eylemine Barış Anneleri Meclis üyesi 15 kişinin katılacağını kaydetti. Grup adına konuşan Behiye Yalçın, "Biz anneler hukuktaki çifte standartın bitmesini istiyoruz" diyerek, barışın gelmesi ve hak ve hukukun işlemesi için bedenlerini açlığa yatırdıklarını dile getirdi.

Grevlerinin 24 saat süreceğini belirten Yalçın, "Vekillerimiz artık serbest bırakılsın. Bu haksızlık sadece onlara değil, onların şahsında biz seçmenlere de yapılıyor" dedi. 

Amed Barış Annleri Meclisi, BDP'nin tutuklu 4 milletvekilinin serbest bırakılması İçin 24 Aralık'ta açlık grevine başlamıştı.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, Roboski katliamının faillerinin açığa çıkartılmaması, Paris'te öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçinin cinayetinin aydınlatılmaması ve tutuklu BDP'li vekillerin serbest bırakılmamasına tepki göstermek amacıyla bir günlük açlık grevi eylemi başlattı.

Barış Annelerinin eylemine YAKAY- DER Başkanı Velat Demir de destek verdi. Açlık grevine başlayan 21 kişi adına konuşan barış annesi Döndü Ergin, Roboski katliamında yaşamını yitirenlerin kaçakçılık yaptıklarını söyleyenlere seslenerek, "Kaçakçının ne olduğunu Meclis'te arasınlar" dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Bizler çok acı çektik" sözlerine değinen Ergin, "O acıyı görmek istiyorsa Roboski'ye gitsin. Cumartesi Anneleri'ne gitsin. Orada evlatlarının, yakınlarının kemiklerini arayanlarla otursun görsün" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesine rağmen BDP'li vekillerin tahliye edilmemesinin çifte standart olduğunu belirten Ergin, "Ankara'da ve Diyarbakır'da farklı hukuk işliyor" dedi. Ergin son olarak "Barış Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın cezaevinden çıkmasıyla gelecek" dedi. Tüm bu nedenlerden dolayı açlık grevi yapmaya karar verdiklerini belirten Ergin, açlık grevlerinin 24 saat boyunca İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi binasında devam edeceğini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından anneler açlık grevi eylemine başladı.  / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER