Başbakan Erdoğan'dan Bedelli askerlik açıklaması

Başbakan Erdoğan Bedelli askerlik konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan Bedelli askerlik açıklaması
Gazeteci Mehmet Barlas Başbakan Erdoğan'a A Haber ATV ortak yayınında Bedelli askerlik uygulamasını sordu. "Artık neden profesyonel askerlik' e geçilmiyor?" diye soran Barlas "Bedelli askerlik mağduriyetinin 803 bini bulduğunu aktardı.
Başbakan Erdoğan Bedelli askerlik konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın profesyonel orduya geçilip bedelli askerlik uygulaması çıkarılması ile ilgili açıklamaları:

"KESİNLEŞTİRİP ADIM ATMAK LAZIM"

Tabi bu konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaları anketleri yaparız. Yaptırırız. Yaptırıyoruz. Genelkurmay Başkanımızla da haftalık görüştüğümüz oldu oluyor. Ordumuz aslında yarı profesyonel diyebiliriz. Şuanda Türk Silahlı kuvvetlerinde Subay rakamı küçümsenemez. Buna bir de Jandarmayı da katarsanız daha da yükseliyor. Tam profesyonel orduya gittiğimizde ne kadar eleman lazım? Bunun tespiti gerekir. Şimdi bunun adımını kesinleştirip atmak lazım. Türkiye Böyle bir adımı attığı zaman profesyonel orduyla çok daha farklı bir yere geliriz. Askerlik denen şeyin gençlerimize verdiği disiplineyi kaybedebiliriz.

Başbakan Erdoğan'ın Bedelli askerlikle ilgili sözlerinin tamamı:

"Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaparız. Zaman zaman bunu Genelkurmay Başkanımızla görüştüğümüz de oldu. Bizim ordumuz yarı profesyonel durumunda. Bugün asker sayımız jandarmayı da kattığımızda rakam ciddi boyutlarda. Tam profesyonel orduya gidince ne kadar asker gerek 300-400 bin mi o sayıda asker var. Ama asker sadece askeri eğitimle sınırlı değil." / ajanslar
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 21:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 10 yıl Önce

bedelli askerlik bir an önce çıkmalı

SIRADAKİ HABER