Baydemir, Hakkari'deki Kürtler Birbirlerine Karşı Kışkırtırılıyor

Demokratik Bölgeler Partisi Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehirz eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, DBP Sözcüsü Cüneyt Caniş'ten oluşan heyet Hakkari'ye ulaştı.

Baydemir, Hakkari'deki Kürtler Birbirlerine Karşı Kışkırtırılıyor
 Hakkari'de 5 gün önce iki aşiret arasında çıkan 1 kişinin ölümü, 2'si ağır 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olay nedeniyle kente gelen DTK ve DBP heyeti, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki mevkiinde 400 araçlık bir konvoy tarafından karşılandı.

Bugün öğle saatlerinde Hakkari'ye giriş yapan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, DBP Genel Mrekez sözcüsü Cüneyt Caniş, Hastane kavşağında kendilerini karşılayan 2 bin kişilik kalabalık tarafından karşılandı. Heyet, daha sonra yayan olarak kent merkezine geçti. Belediye binasına geçen DBP ve DTK heyeti, Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'num makam odasında bir süre basına kapalı görüşme yaptıktan sonra Belediye balkonuna çıkıp burada bekleyen halka hitap etti.Kabalık, sık sık Baydemir'e 'Hakkari seninle gurur duyuyor' tezahüretları yaptı.


Heyet adına balkona çıkıp halka Kürtçe selam verdikten sonra konuşmasına başlayan Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir,Kürtler arasında nifak , fitne ve fesatlık yapan karınlık güçlere  karşı Kürtlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmaları çağrısında bulundu.

Baydemir,"Bir barış heyeti ile birlikte şu anda Kürdistanın kadim kenti olan Hakkari'de aranızdayız.Doğrusu Hakkari Kürt halkının arkası ve damarıdır.Hakkari Kürt halkının gururu ve beklentisidir.Müsadeniz varsa bizler kardeşiniz  ve Kürtlerin bir evladı olarak üzgünüz, ciğerimiz yanıyor yaşanan bu kavgalar nedeniyle. Maalesef bu kavgada bir Kürt yurttaşımız hayatını kaybetti.Çok üzgünüz, çok üzüntülüyüz.100 yıldır Kürtlerin birlik ve barebirlik içerisinde olmaması, baskı altında olmaları ve birbirlerine karşı fitse fesat karıştırılarak kışkıltılmışlardır. Bu topraklarda fitne, fesat  ve kavgalar olmamalı.Ben sizin bir evladınız olarak Diyarbakır'dan buraya barış için geldik. Ben burada yaşayan kentin ileri gelenleri, şehit annelerinin ellerinden ayrı ayrı öpüyorum." dedi

HASTA YATAĞINDAYDIM, BARIŞ İÇİN GELDİM'

Kendisinin evinde hasta yatağında olduğunu , Kürtler arasında yaşanan bu kavgadan dolayı Hakkari'ye geldiğni vurgulayan Baydemir,şu an bütün Kürdistanın ve Krütlerin gözü kulağı Hakkari'de olduğunu söyledi.

Baydemir,"Bir taraftan Suriyedeki Kürtler, diğer taraftan Kuzey Iraktaki Kürtler çetelere karşı direniş sergilerken, Türkiye'de yaşayan Kürtler  kendi varlıkları için mücadele ediyor. Böyle hassas bir süreçte Hakkari'deki Kürtler arasında fitne ve fesat karıştırılıp birbirlerine karşı kırkırtılıyor.Kürdistanın ve Kürtlerin Hakkari'den ricaları, bir can kaybımız oldu, ikincisi artık yaşanmasın.Biz buranın ileri gelenleri, barış anneleri  ve stk larla birlikte bu sorunu barışla sonuçlandırmak için çaba sarf edeceğiz.Yeter artık artık biz Kürtmer hepsi aynı aileyiz.Kürtlerin aşiretleri yok. Bizler hepimiz Kürdüz, kardeşiz.Kürt halkı 40 milyonun olduğu kadim bir halktır" diye konuştu.

DBP ve DTK heyeti, daha sonra Belediyede kentin ileri gelenleri ve stk'larla toplantı yaptıktan sonra bir kişinin hayatını kaybettiği Pinyanişi aşiretine mensup Mustafa Erin ailesine başsığlığı dileklerinde bulunacak. Heyet, buradaki temaslarının ardından iki aşiretin ileri gelenleriyle görüşüp barış yapacak. İftarı Hakkari Belediye başkanlığında açacak olan heyet,geceyi burda geçirecek.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER