Başkale Belediye Eşbaşkanları yaralandı

Van'ın Başkale ilçesinin İran ile olan sınır bölgesinde yaşanan çatışmada bir gerillanın hayatını kaybetmesi ardından bugün protesto amacıya Başkale ilçesi sakinleri kepenk kapatırken, kentte polis saldırısı nedeniyle çatışmalar yaşandı.

Başkale Belediye Eşbaşkanları yaralandı
Van'ın Başkale ilçesinin İran ile olan sınır bölgesinde yaşanan çatışmada bir PKK'linin hayatını kaybetmesi ardından bugün protesto amacıya Başkale ilçesi sakinleri kepenk kapatırken, kentte polis müdahalesi nedeniyle çatışmalar yaşandı. Aralarında Belediye Eşbaşkanlarının da olduğu çok sayıda kişi polis şiddetine maruz kalarak yaralandı. 


Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç (Xaşkan) köyü Sualtı (Dirîşk) mezrasında dün gece çıkan çatışmada yaşamını yitiren PKK'linin cenazesi otopsi için helikopter ile Malatya'ya gönderildi. 

PKK'linin hayatını kaybettiği saldırıyı protesto etmek amacıyla kentte bugün kepenkler kapatıldı. İlçe polis ve asker ablukasına alındı. İlçe merkezinde ise barikatlar kurulurken, ilçe sakinleri ile devlet güçleri arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi. 

Yerel saatle 17.00'ye doğru polisin BDP'li belediye binası ve BDP ilçe teşkilatı binasına gaz bombaları attığı bildirildi.  Polis panzerinin önüne geçen Başkale Belediyesi Eşbaşkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, biber gazı ve coplu saldırıya maruz kalarak yaralandı. BDP İlçe teşkilatı başkanı Senar Yeşilırmak ile DİHA muhabiri Aziz Oruç da darp edildi. En az 20 kişinin polis şiddeti nedeniyle yaralandığı bildirildi. Gözaltı olup olmadığı öğrenilemedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya ile İpekyolu Eşbaşkanları da Başkale'ye geldi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER