Bayburt'ta öğrencilere ırkçı saldırı ve linç girişimi

Bayburt'ta yurtta kalan bir grup öğrenciye "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla saldırı düzenlendi, öğrenciler linç edilmek istendi. Saldırganlar öğrencileri taşıdığı belirtilen boş aracı da ateşe verdi.

Bayburt'ta öğrencilere ırkçı saldırı ve linç girişimi

Bayburt’ta üniversitenin yetenek sınavları için kente gelen ve yurtta kalan öğrencilere saldırı düzenlendi, öğrenciler linç edilmek istendi.

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu yetenek sınavları için kente gelen ve Gençosman Mahallesi’ndeki yurtta kalan öğrencilere “örgüt propagandası yaptıkları” iddiası ile saldırıldığı öne sürüldü.

Öğrencilere, yurttaki diğer öğrenciler ve çevredekiler saldırırken, öğrencileri kente getirdiği belirtilen ve üzerinde “Lüks Iğdır” yazan boş araç da ateşe verildi.

BAYBURT UNIVERSITESI’NDE YETENEK SINAVI ICIN KENTE GELEN VE KALDIKLARI YURTTA PKK TEROR ORGUTU PROPAGANDASI YAPTIKLARI VE PKK BAYRAKLARI ASTIKLARI IDDIA EDILEN BIR GRUP OGRENCI ILE DIGER OGRENCILER VE BAYBURTLULAR ARASINDA GERGINLIK YASANDI. OLAYDA BIR ARAC ATESE VERILDI. POLIS BIBER GAZI ILE MUDAHALE ETTI. FOTO:DHA

Olayların büyümesi üzerine olay yerine gelen polis saldırgan gruba biber gazı ile müdahale etti.

Yanan araç da itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Yurt çevresinde asker ve polis güvenlik önlemi alırken, olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

Vali: Halkın tepkisi

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ise halkın tepki gösterdiğini savundu:

“Bazı öğrenciler örgüt propagandası yapmış. Kaç öğrenci olduğunu bilmiyoruz. Bunun üzerine halk yurdun bulunduğu Gençosman Mahallesi’ne gelerek bu öğrencilere tepki gösterdi. Biz de polis ve jandarma ekiplerimizle yurt civarında gereken önlemleri alıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER