Baydemir'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten tazminat cezası

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Baydemir'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten tazminat cezası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, geçen yıl yaptığı bir konuşmada hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Osman Baydemir’in 10 Eylül 2015 tarihinde, Şırnak’ın Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağına karşı partisince organize edilen yürüyüş sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakarette bulunarak kişilik haklarını ihlal ettiği savunularak dava açılmış ve 20 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ve Baydemir’in avukatı Yusuf Alataş katıldı.

Avukat Aydın, dosyadaki delillere göre Baydemir’in, müvekkili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini savunarak, “Bu beyanları düşünce açıklaması mahiyetinde değildir. Kişilik hakları ihlal edilmiştir” dedi.

Avukat Alataş ise “Fiili başkan olan bir kişinin doğrudan doğruya çok sayıda dava açması, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını ortadan kaldırmaktadır.” dedi ve davanın reddini talep etti.

Duruşma hakimi, Baydemir’in, Erdoğan’a 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER