BDP Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

BDP Basın Yayından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

BDP Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı
BDP Basın Yayından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Koçali, 64 gazetecinin halen tutuklu olduğunu belirterek, BDP olarak basın emekçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunların ve taleplerinin takipçisi olacaklarını kaydetti.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan BDP Basın Yayından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, "Ne yazık ki, bu yıl da tutuklu gazetecilerle, işsiz kalan gazetecilerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü karşılıyoruz. Gazetecilik mesleğini en zor şartlar altında yürütmeye çalışan gazetecilerin yaşadığı sıkıntılar göz önüne alındığında bir bayramdan, kutlamadan söz etmek zordur" dedi.

Açıklamada devamla şunlara yer verildi: "Gazetecilerin toplu sözleşme hakkı, örgütlenme, sendikal faaliyet yürütme hakkı elinden alınmış, iş güvenceleri medya patronlarının insafına bırakılmıştır. Bir taraftan çalışma şartlarındaki zorluklar, diğer yandan ise hükümet ve devlet baskısı bu ülkede gazeteciliği neredeyse yapılamaz noktaya getirmiştir. Özellikle artan baskılar, gazetecilere yönelik tutuklamalar, sansür ve yasaklamalar, yazarların işten atılması, özgür yayıncılığın baskı altına alınması basın tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Bugün 64 gazeteci, haksız ve hukuksuz bir biçimde, sadece gazetecilik mesleğinden dolayı tutukludurlar. Bu Türkiye’nin en büyük ayıbıdır. Gazeteciler başta olmak üzere muhalif düşünen herkesin cezaevine atılmasına neden olan TMK, TCK gibi yasaları çıkartarak bu ülkeyi yarı açık cezaevine dönüştüren ise Hükümetin kendisi olmuştur.

Tutuklanmamış gazeteciler ise en zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışırken, işsiz gazetecilerin sayısına her geçen gün yenileri eklenmektedir. Zor şartlar altında görevini yapmakta olan gazetecilerin içinde bulunduğu koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarının genişletilmesi, iş güvencesinin tam sağlanması, sendikal örgütlülüğün önündeki engellerin kaldırılması, ayrımcı akreditasyon uygulamalarına son verilmesi, basını tehdit eden otoriter yasaların değiştirilmesi hükümetin, parlamentonun ve siyaset kurumunun öncelikli gündemleri arasında yer alması gerekiyor.

BDP olarak basın emekçilerinin karşı karşıya kaldığı sorunların ve taleplerinin takipçisi olmaya, bu yöndeki yasal düzenlemelerin gündeme alınması için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

13 Ocak’ta tutuklu gazetecilerin davası görülmeye devam edecek. Tek suçları gazetecilik olan basın emekçilerinin haksız ve hukuksuz tutukluluğuna biran önce son verilmeli ve gazeteciler özgür bırakılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle buruk da olsa basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz." / anf

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER