BDP-HDP heyeti hafta sonu Öcalan ile görüşecek

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan ile bu hafta sonu beklenen görüşmenin gerçekleşeceğini söyledi.

BDP-HDP heyeti hafta sonu Öcalan ile görüşecek

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık,  Öcalan ile görüşmenin bu hafta sonu yapılması konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Buldan ve Sakık, Meclis Genel Kurulu'nda toplanıldığı sırada Bakanlar Kurulu Salonu'nda oturan Adalet Bakanı Bozdağ'ın yanına giderek, ayaküstü bir süre sohbet etti.

Buldan, Bozdağ ile yaptıkları görüşmeye ilişkin DİHA'ya açıklamada bulundu. Buldan, Bozdağ'ın hafta sonu İmralı'ya gitmeleri önünde bir engelin olmadığı ve hazırlıklarını yapabileceklerini kendilerine söylediğini belirtti. Bozdağ'ın görüşmenin hangi gün gerçekleşeceği konusunda ise bir bilgi vermediği öğrenildi.

Bu ziyaret BDP-HDP heyetinin Kandil ziyareti ve KCK’nin Öcalan’a gönderdiği mektup sonrasına denk geliyor. Beklenen görüşmen ayrıca 30 Mart yerel seçimlerinden sonraki ilk görüşme olacak.

9 Nisan günü KCK yetkilileri ile görüşen BDP grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Türkiye'ye dönüşleri ardından yaptıkları açıklamada KCK'nin Öcalan'a 5 sayfalık bir mektup gönderdiğini belirtmişti. KCK'nin mektubu 11 Nisan günü İmralı'ya ulaştırılmak üzere Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a iletilmişti.  BDP-HDP heyeti son olarak 9 Mart'ta PKK lideri Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti. / anf

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER