BDP heyeti, bakanlarla görüştükten sonra İmralı'ya gidecek

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hafta içinde demokratik çözüm sürecinde rol alan bakanlarla bir araya geldikten sonra, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gideceklerini açıkladı.

BDP heyeti, bakanlarla görüştükten sonra İmralı'ya gidecek
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hafta içinde demokratik çözüm sürecinde rol alan bakanlarla bir araya geldikten sonra, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gideceklerini açıkladı. Buldan, KCK yetkililerinin kaleme aldığı mektubun PKK lideri Abdullah Öcalan'a ulaştırılması sonrasında ise önümüzdeki hafta içerisinde İmralı'ya gideceklerini söyledi.


KCK yetkilileri ile görüşmek üzere dün Kandil'e giden BDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, bir gün boyunca süren görüşmelerinin ardından Kandil'den geri döndü. Görüştükleri KCK yetkililerinin, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın daha önce kendilerine hitaben yazdığı mektuba karşılık olarak 7 sayfalık bir mektup ile geri dönen Buldan ve Baluken, söz konusu mektubu önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı üzerinden Öcalan'a ulaştıracak.

IMC TV’ye telefonla bağlanan Buldan, getirdikleri mektubun kapalı bir zarf içerisinde yer alması nedeniyle içeriği hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti. Buldan, mektubu İmralı'ya ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığı'na teslim edeceklerini, hafta içerisinde demokratik çözüm sürecinde rol oynadıkları düşünülen bazı ilgili bazı bakanlarla da bir araya geleceklerini kaydetti. Buldan, KCK yetkilileri ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin ayrıntılarının bakanlarla yapılacak bu görüşmede ele alınacağını da söyledi. 

Buldan, yapılacak bu görüşmenin ardından ise önümüzdeki hafta içerisinde yeniden heyet olarak İmralı'ya gidebileceklerini paylaştı. Buldan, İmralı'ya BDP heyetinden başka bir heyetin gidip, gitmeyeceği yönündeki soruya da yanıt verdi. Bu konuda HDP, Akil İnsanlar, akademisyen ve gazetecilerin de talepleri olduğunu ifade eden Buldan, kendilerine bu konuda ulaşmış somut bir bilgi olmadığını fakat bakanlar ile yapılacak görüşmede bu konuda bilgi edinebileceklerini söyledi. 

Bu yönlü bir durumun, sürecin ilerlemesi açısından da pozitif bir yansıması olacağını dile getiren Buldan, "Bunu sürece yansımaları olacaktır. Önemli tartışmalar bunlar ve hükümetin de bunların gündemine alması lazım. Ama somut olarak bu yönlü bir bilgi yok. Fakat görüşmelerimizde bunlar gündemimizde olacak" dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER