BDP Van ve Batman'da seçim startı verdi

BDP, Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlerin startını Van (Wan) ve Batman'da (Êlîh) verdi. Bu iki kentte aday adaylığı için başvurular başladı. Hafta başında BDP tüm il ve ilçe teşkilatlarına aday kriterlerine ilişkin bir genelge göndermişti.

BDP Van ve Batman'da seçim startı verdi

BDP, Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlerin startını Van (Wan) ve Batman'da (Êlîh) verdi. Bu iki kentte aday adaylığı için başvurular başladı.  Hafta başında BDP tüm il ve ilçe teşkilatlarına aday kriterlerine ilişkin bir genelge göndermişti.

BDP,  Van'da HDP ile ortaklaşa gireceği yerel seçimlerin startını bugün verdi.  BDP Van İl binasında seçimlere yönelik bir basın toplantısı düzenlendi.  BDP Van İl eş başkanları Musa İtah ile Figen Yaşar, HDP Van İl eş başkanları Harun Okay ile Esen Günay, BDP ve HDP ilçe örgütü yöneticileri toplantıya katıldı.

Seçim startının başlandığını ve bugün itibari ile aday adaylığı başvurularının başladığını belirten Figen Yaşar, teknik olarak seçim çalışmalarının bittiğini, bugünkü seçim startının aday adaylığı başvuruları için olduğunu belirtti. Yaşar, "Siyasal ve toplumsal düzlemde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, içine girmiş olduğumuz seçim sürecinin önemi daha fazla öne çıkmaktadır. Salt yerel yönetimlerde sahip olduğumuz iddiayı yansıtacak bir seçimden bahsetmiyoruz. Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik çözüm sürecinden ayrı ele alınıp değerlendirilebilecek bir çalışma değildir seçimler. Bu nedenle yaklaşımımız sonuna kadar stratejiktir" dedi. 

Kürtlerin daha örgütlü bir halk olarak sistemin karşısına geçmekte tereddüt etmeyeceğinin altını çizen Yaşar, kadının özgürlük çizgilerinin yerel yönetimler pratiğinde önemli bir damar olduğunu söyledi. Yaşar, "Kadının yönetimde etkin bir şekilde yer alması bir zorunluluktur. Partimizin tüzük ve kararları doğrultusunda yüzde 40 kota uygulanacaktır"  diye belirtti.

Aday belirleme ve aday belirleme kriterlerine ilişkin bilgi veren Yaşar, "Seçilecek kişiler mücadelenin yarattığı değerlere bağlı, halkın benimseyeceği kişiler olmalıdır. Seçileceği alanın dil ve kültürü ile uyumlu, çalışmayı seven, proje sahibi, emekçi ve oluşturulan demokratik sistemi benimseyen ve alınan kararları uygulamayı görev bilen bir yapıda olmalıdırlar. Adaylarımız kişisel ve ailesel çıkarları değil, halkın çıkarlarını temsil ettiği bilincinde olmalı ve bu konuda halka söz vermelidir" ifadelerini kulandı.

BDP Batman İl Örgütü de, 2014 yerel seçim startı için parti binasının konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya BDP PM üyeleri Nezir Gülcan ve Meliha Varışlı, BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay, BDP yöneticileri, üyeleri ve çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay, aday adaylık için yapılacak başvuruların kriterlerini dile getirerek, belediye başkanı aday adayı başvuru süresinin 7-17 Ekim tarihleri olacağını söyledi. Atalay, il genel ve belediye meclis üyelikleri başvuru tarihlerinin ise, 10-30 Ekim tarihleri arasında yapılacağı belirtti.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkarılmasına da dikkat çeken Atalay, yarın saat 14.00'te belediye binası önünde yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER