BDP'li adaylardan köy ve mahalle toplantıları

BDP, "Öz yönetimle özgür kimliğe" 30 Mart'ta yapılacak yerel yönetim seçimlerine hazırlıklarını sürdürüyor.

BDP'li adaylardan köy ve mahalle toplantıları
BDP, "Öz yönetimle özgür kimliğe" 30 Mart'ta yapılacak yerel yönetim seçimlerine hazırlıklarını sürdürüyor. BDP, Amed’in Bağlar, Siirt'in Kurtalan ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçelerinde köy ziyaretlerinde bulunarak halk toplantıları düzenledi. BDP Kurtalan Belediye Eşbaşkan Adayı Hatice Seviptekin, "Kürt halkı, 'Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan irademdir' diyor ve bunu 30 Mart'ta bunu bütün dünyaya gösterecektir" dedi. 


BDP Amed’in Bağlar Belediyesi eşbaşkan adayları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Köy ziyaretleri kapsamında 8 köyü ziyaret eden adaylara, BDP Amed il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti. Gittikleri köylerde büyük ilgiyle karşılanan adaylar halkın sorunlarını bertaraf edeceklerinin sözünü verdi. Adaylar merkez ilçeye bağlı Gönendi (Selîmî), Karamuse (Gundê Hemê Zeyno), Yukarı Molali (Molaliya Jor), Asi, Karaveli, Pınaroğlu (Mezrik) ve Höyük Dibi (Herbalê) köylerini ziyaret etti. Halkın sorunlarına kulak veren ve bu sorunları gidermeye mecbur olduklarını dile getiren BDP Bağlar Eşbaşkan Adayı Birsen Kaya Akat, 2014 yerel seçiminin Kürt halkı için bir referandum olacağını belirterek, "Bütün köylerimize hizmet götüreceğimize dair hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. 

Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayı Eşref Güler ise, halkın taleplerinin yerinde talepler olduğunu söyledi. "Bizim insanımız yönünü partiye yahut belediyeye yönlendirdiğinde kendini evine gidiyormuş gibi hissediyor” diyen Güler, bu sevgiyi karşısındakinden göremeyince insanın kemiklerinin kırıldığını vurguladı.

Kürt halkının isteklerinin yerinde olduğunu kaydeden Güler şöyle devam etti: “Bu halk her türlü hizmeti hak etmiştir. Olanaklarımız el verdiği kadar halkımıza karşı yüzümüzü kara çıkartmayacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Biz halka hayrımıza hizmet götürmüyoruz, hizmeti götürmeye mecburuz. Bu bizim görevimiz."

Köy sakinlerinin sorunlarını not alan belediye eş başkan adayları, köylerden alkış ve zılgıtlar ile uğurlandı. 

Siirt'in Kurtalan ilçesinde ise BDP Kurtalan İlçe Örgütü, belediye eşbaşkan adayları Hatice Seviptekin ve Necat Yılmaz seçim çalışmaları kapsamında esnaflarla Can Döner Lokantası'nda bir araya geldi. Kahvaltıya BDP Kurtalan Kadın Meclisi üyeleri, Kayabağlar (Zoqeyd) Belde Belediye Eş Başkan Adayı Şemsettin Pektaş, Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, Kayabağlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arap Seven ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Kahvaltıda konuşan BDP Kurtalan İlçe Yöneticisi Hüseyin Karataş, esnafların her anlamda önemli olduğunu ve bir şehri ayakta tutanların esnaflar olduğunu söyledi. Karataş, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Kürt halkının artık zaferle çıkması gerektiğinin altını çizdi. Ardından konuşan BDP Kurtalan Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Seviptekin, "Bu seçimler sadece belediyeyi kazanmak amaçlı değildir. Bu Kürt halkının kendini ifade etmesi anlamında vereceği büyük bir sınavdır. Kürt halkı, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan irademdir" diyor ve 30 Mart'ta bunu bütün dünyaya gösterecektir" dedi. 

Esnaflarla ve Eğitim Destek Evi'nin öğrencileri ile yapılan kahvaltıdan sonra toplantı sona erdi. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP Belediye eş başkan adayları Rohat Özbay ve Delal Tekdemir, seçim çalışmaları kapsamında ev toplantıları gerçekleştirerek halkla bir araya geldi. Çalışmalar kapsamında Vatan, Hürriyet, Sanayi ve Yenimahalle'de ev toplantılarına katılan adaylara, sivil toplum örgütü yöneticileri de eşlik etti. Toplantılarda halkın sorunlarını dinleyen ve yapılacak seçimin önemine işaret eden Özbay, "2014 yerel seçimlerinde sandığa atılacak her oy, Kürtlerin statüsünün belirlenmesi, Kürt dilinin özgürleşmesi, Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların özgürleşmesi kısacası barışın sağlanması müzakerelerinde Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın elinin güçlenmesi anlamını taşımaktadır. Amacımız halkın kendi öz yönetimlerini kurması ve kendi kendini yönetmesidir. Bundan dolayıdır ki seçim bizim için referandum niteliğindedir" dedi.

Eşbaşkan adayı Delal Tekdemir ise özgürlük mücadelesinde kadının rolüne değinerek, "Özgürlük mücadelesinde biz kadınlar başta olmak üzere özgürlüğe emin adımlarla yürüyoruz. Seçimlerde alacağımız her oy Kürt özgürlük mücadelesini bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Oylarınız sonucunda yapılacak anayasa değişikliği ile söz hakkımız artacak haklarımıza kavuşmamız da bir o kadar yaklaşacaktır" diye konuştu. AKP'nin yardım paketlerindeki makarnaları ile Kürt halkının iradesini teslim alamayacağını söyleyen Tekdemir, AKP'lilerin ayakkabı kutularıyla bu halkın alınteri olan milyon dolarları çaldığını belirtti. Newroz, 8 Mart gibi tüm etkinliklerde Bazidli kadınların renklerini yansıtmalarını isteyen Tekdemir'in konuşmaların ardından yurttaşların sorunlarını dinledi. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER