BDP’li Kaplan: Hükümet derhal bu olayı açığa çıkarmalı

Amed'de bir açıklama yapan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, saldırıyı kınayarak "Yapılan alçakça saldırıyı çözüm sürecini hançerleyenler olarak görüyoruz. Hükümet derhal bu olayı açığa çıkarmalı" dedi.

BDP’li Kaplan: Hükümet derhal bu olayı açığa çıkarmalı
Yüksekova'da polisin 6 Aralık günü iki Kürdü katlettiği saldırıya ilişkin Amed'de bir açıklama yapan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, saldırıyı kınayarak "Yapılan alçakça saldırıyı çözüm sürecini hançerleyenler olarak görüyoruz. Hükümet derhal bu olayı açığa çıkarmalı" dedi.


Amed'de düzenlenen bir konferansta konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Yüksekova’da 2 kişinin katledildiği saldırıyı değerlendirdi. 

İnsanların hep güzel şeyler görmek isteğini, ancak mücadele etmeden güzel şeylerin elde edilemeyeceğini belirten BDP’li Kaplan, “Mücadele etmeden doğru bilinenler için halkın gücünü ortaya koymadan yol alınamıyor. Dün Yüksekova’da bir protesto yürüyüşü oldu ve polis müdahale de bulunuldu. Gençlerin üzerine alçakça ateş açıldı ve iki yurttaş yaşamını yitirdi. Olayların ardından hastaneye giden vatandaşlara da saldırıda bulunuldu. Savaş halinde dahi hastaneler saldırıya uğramazken, dün iki yurttaşımızın ölümüne neden olan polisler, acil servisi gaz bombalarına boğdu.  Bu gençlerin ölümüne neden olan provokatörleri, biz aynı zamanda çözüm sürecini de arkadan hançerleyenler olarak görüyoruz. Hükümeti bu konuyu derhal açığa çıkarmaya davet ediyoruz. Kendi içlerindeki çatlaktan mı,  kaynaklanıyor. Ya da birileri oraya bilinçli olarak gelip, sanayide çalışan iki sivil yurttaşımızı pervasızca öldürdü. Bunun bir an önce açığa çıkması lazım” dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2013, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER