BDP'nin Erzurum Yekutiye'deki seçim bürosuna saldırı

BDP’nin Erzurum’un merkez ilçesi Yakutiye’de açılışı henüz gerçekleşmemiş olan seçim bürosu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

BDP'nin Erzurum Yekutiye'deki seçim bürosuna saldırı
BDP’nin Erzurum’un merkez ilçesi Yakutiye’de açılışı henüz gerçekleşmemiş olan seçim bürosu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. 


Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde bulunan ve daha tam olarak açılışı yapılmayan BDP’ye ait seçim bürosu dün gece saatlerinde saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bira şişeleri ve taşlarla seçim bürosunun camları kırılırken, BDP flamaları da yerinden sökülerek tahrip edildi. Bütün camları kırılan seçim bürosunun yanında bulunan diğer iş yerlerinin camları da saldırı sonucu tahrip edildi. Saldırının sabah saatlerinde fark edilmesinin ardından haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polisler, parmak izi çalışmasının yanı sıra çevrede bulunan kameraların kayıtlarını incelemek üzere aldı.

Seçim bürosuna yapılan saldırıyı haber alan halk da büro önünde toplandı. Mahallebaşı esnafının son yıllarda bu tür provokatif eylemlerin merkezi olduğuna dikkat çeken kitle, saldırıların Kürt esnafına yönelik bir tehdit olduğunu dile getirdi. Saldırının faillerin bir an önce açığa çıkarılması gerektiği çağrısı yaptı. 

BDP Erzurum İl Yöneticisi Medeni Bingöl de saldırıya sert tepki gösterdi. Bingöl, “Bizim Erzurum'daki varlığımızdan rahatsız olanlara, bize saldıranlara şunu tekrar hatırlatmak istiyoruz; biz yakıla yakıla büyüdük. Biz faşistlerle var olmadık ve onlarla yok olmayacağız. BDP'nin yükselişte olduğu Erzurum’da bu tür provokatörlere meydan bırakmayacağız. Bizim camlarımızı kıranlara daha önce söylediğimiz gibi tekrar söylüyoruz, ateşle oynamayın” diye konuştu. 

Saldırıyı kınayan HDP Erzurum İl Başkanı Nevzat Çavuş da saldırılarla yılmayacaklarına vurgu yaparak, “Biz bu tür iğrenç saldırılar karşısında dik durduk ve dik duracağız. Kürt varlığını kabul etmeyenler kafalarını kumdan çıkarmalı” dedi.  / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER