BDP'nin oyları BTP'ye mi gitti?

Yerel seçimlerde Türkiye'de açık hava toplantısı yapmayan, miting düzenlemeyen ve seçim bürosu bulunmayan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), birçok il ve ilçede CHP, MHP, Hak-Par ve Saadet Partisi'ni geride bıraktı.

BDP'nin oyları BTP'ye mi gitti?
Yerel seçimlerde Türkiye'de açık hava toplantısı yapmayan, miting düzenlemeyen ve seçim bürosu bulunmayan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), birçok il ve ilçede CHP, MHP, Hak-Par ve Saadet Partisi'ni geride bıraktı. Oy pusulasında BDP 20. sırada, BTP ise 21. sırada yan yana bulunuyordu. En son yapılan seçimlerde de BDP ile BTP oy pusulasında yan yana yer almıştı.


30 Mart'ta yapılan yerel seçimler ile ilgili tartışmalar sürerken, Genel Başkanlığını Prof.Dr.Haydar Baş'ın yaptığı BTP'nin Kürt illerinde yerel seçimlerde aldığı oyla dikkat çekti.

Yerel seçimlerde BDP'nin belediye başkanlığını kazandığı ve çok güçlü olduğu Hakkari, Mardin ve Batman'da BTP, aldığı oylarla CHP, MHP, Hak-Par ve Saadet Parti'yi geride bıraktı. BTP, 30 Mart yerel seçimlerinde Amed'de 4 bin 943, Batman'da bin 229, Siirt'te 330, Van'da 2 bin 432, Mardin'de 4 bin 671, Şırnak'ta 200 ve Hakkari'de 665 oy aldı.

BDP Amed İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, son 2 seçimde BDP ile BTP'nin oy pusulasında yan yana oldukları için özellikle yaşlı ve okuma- yazması olmayan seçmenlerin yanlışlıkla bu partiye oy verdiğini ve bu nedenle BTP oylarının yüksek çıktığını söyledi.

BTP yetkilileri ise, aldıkları oyların yanlışlıkla kendilerine verilmediğini, arkadaşlarının ev ev gezerek, çalışma yürüttüklerini ve bunun kendi başarıları olduğunu iddia ettiler.

30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde, oy pusulasında BDP 20. sırada, BTP ise 21. sırada yan yana bulunuyordu.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER